Murray v polfinale po izjemnem preobratu

Foto: Reuters Murray Mound Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Murray Mound Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Andy Murray Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Andy Murray Fernando Verdasco Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Andy Murray Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Andy Murray Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Andy Murray Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Jerzy Janowicz Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Jerzy Janowicz Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Jerzy Janowicz Lukasz Kubot Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters Jerzy Janowicz Lukasz Kubot Wimbledon četrtfinale Foto: Reuters novak đoković Foto: EPA novak đoković Foto: EPA novak đoković Foto: Reuters jelena ristić Foto: EPA tomaš berdych Foto: EPA novak đoković Foto: EPA novak đoković Foto: EPA novak đoković Foto: EPA tomaš berdych Foto: EPA novak đoković Foto: EPA novak đoković Foto: EPA novak đoković Foto: EPA tomaš berdych Foto: EPA novak đoković Foto: EPA novak đoković Foto: EPA juan martin del potro Foto: EPA juan martin del potro Foto: EPA juan martin del potro Foto: EPA david ferrer Foto: EPA juan martin del potro Foto: EPA juan martin del potro Foto: EPA david ferrer Foto: EPA david ferrer Foto: EPA juan martin del potro david ferrer
Prvi igralec sveta Novak Đoković in osmopostavljeni Juan Martin del Potro bosta igrala v prvem polfinalu turnirja v Wimbledonu. V drugem se bosta pomerila Jerzy Janowicz in Andy Murray.
Oglej si celoten članek

Visokorasli Juan Martin Del Potro je nerodno padel na začetku obračuna in kazalo je, da bo spopada konec, še preden se je dobro začel. Po posredovanju zdravniške službe je Argentinec lahko nadaljeval in po zaslugi odličnega servisa in prodornega forehanda strl čvrstega četrtega nosilca, Španca Davida Ferrerja 6:26:4 in 7:6 (5).

''Bilo je tako kot na obračunu tretjega kroga,'' je povedal Del Potro, ki je za preboj med najboljših 16 premagal Grega Žemljo. ''Skoraj sem predal, saj sem na začetku čutil hudo bolečino. Še enkrat sem si zvil koleno in zdravnik mi je dal čarobno tabletko, da sem lahko odigral do konca,'' je povedal 198 cm visoki Del Potro.

Argentinec se je prvič po letu 2009, ko je na poti do zmage na OP ZDA premagal Rafaela Nadala in Rogerja Federerja, uvrstil v polfinale turnirja za grand slam. ''Zelo bo nevarno, če v naslednjih dneh ne bom previden. Odigral sem najboljši tenis do tega trenutka in vesel sem, da sem v polfinalu,'' je povedal 24-letnik.

Ferrer je poskušal Del Potra pošiljati na vse strani igrišča, Argentinec pa se je zavedal, da s tekom ne bo premagal peščenega specialista, zato je začel v vsaki točki prevzemati pobudo. ''Udarjal sem najboljši forehand na tem Wimbledonu. Zelo sem zadovoljen s svojo igro. Premagal sem enega izmed najboljših igralcev letošnje sezone,'' je zaključil Del Potro.

Foto: EPA novak đoković Đoković maščeval poraz iz leta 2010

Novak Đoković se je še četrtič zapored uvrstil v polfinale turnirja v Wimbledonu. Nekdanji zmagovalec (2011) je potreboval tri nize za zmago proti Tomašu Berdychu, čeprav je v drugem zaostajal z dvema brejkoma (0:3). Čeh, ki je leta 2010 v finalu izgubil proti Rafaelu Nadalu, je kmalu obžaloval zamujeno priložnost, saj je Đoković dobil štiri zaporedne igre, nato pa z brejkom v deseti igri pobegnil na ogromna dva niza prednosti. Na koncu je Srb slavil s 7:6 (5)6:4 in 6:3.

''Drugega niza ni začel najbolje, potem pa je bilo vse na meni. Četrto igro sem otvoril z dvojno napako, nato pa šlo vse samo na slabše,'' je povedal Berdych.

"Začel sem dobro, imel nekaj priložnosti za 'break', a mi jih ni uspelo unovčiti. Niz je tako odločila ena napaka v podaljšani igri. Dvoboj je bil sicer zelo tesen, lahko bi se nagnil na katero koli stran. V drugem nizu je imel dva 'breaka' prednosti in še zdaj ne vem, kako se mi je uspelo rešiti iz tega. Toda dobro sem serviral in vračal žogice. Želim si priti zelo daleč na tem turnirju, saj igram zelo dober tenis, čeprav trava ni moja najljubša podlaga," je po dvoboju dejal Đoković, ki bo zaigral v 13. zaporednem polfinalu na turnirjih za grand slam.

Janowicz ugnal rojaka za zgodovino

V poljskem obračunu je 203 centimetre visoki Jerzy Janowicz v treh nizih s 7:5, 6:4 in 6:4 ugnal Lukasza Kubota, 130. igralca sveta, in tako postal prvi Poljak v zgodovini, ki mu je uspelo priti v polfinale katerega izmed turnirjev velike četverice.

"Sem zelo srečen. Nisem pričakoval, da bom prišel tako daleč v Wimbledonu. Res, nimam besed. Sem samo zelo srečen in prav nič mi ni pomembno, če sem pri ali drugi Poljak v polfinalu. Pomembno je, da sem med četverico. To je vse," je bil vzhičen Janowicz.

Murray: "Ostal sem miren"

Ta se bo v drugem polfinalu pomeril Andyjem Murrayjem, ki je Španca Fernanda Verdasca ugnal šele po petih nizih. Španec je vodil že z 2:0 v nizih, a v 11. igri zadnjega, petega niza izgubil igro na svoj servis, kar je Škot unovčil in postavil končni izid 4:6, 3:6, 6:1, 6:4 in 7:5. Murray je tako obdržal možnosti, da postane prvi britanski zmagovalec Wimbledona po letu 1936.

"Fernando je v prvih dveh nizih dobro odigral v zaključku, ko je bilo najbolj potrebno. Sam sem takrat storil nekaj nepotrebnih napak. V tretjem nizu sem začel malce pritiskati nanj in to se je na koncu poznalo. Tudi ob zaostanku sem ostal miren, nisem hitel. Lep občutek, da sem uspel spreobrniti izid. Vzdušje je bilo fenomenalno. Je pa Verdasco zelo nevaren igralec, lahko te popolnoma nadigra. Danes je igral odlično, zelo dobro je serviral. Srečen sem, da sem v polfinalu," je po napornem dvoboju dejal Škot. 

OP Anglije, Wimbledon, četrtfinale:

Moški

Novak Đoković (Srb/1) : Tomaš Berdych (Češ/7) 7:6 (5), 6:4, 6:3
Juan Martin del Potro (Arg/8) : David Ferrer (Špa/4) 6:2, 6:4, 7:6 (5)
Jerzy Janowicz (Pol/24)
: Lukasz Kubot (Pol) 7:5, 6:4 in 6:4
Andy Murray (VBr/2) : Fernando Verdasco (Špa) 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.