Muršak najboljši NHL-ovec v ligi Ebel

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Lock-out v ligi NHL je številne zvezdnike severnoameriške hokejske lige prisilil, da so se podali v Evropo. Eden takšnih je tudi član Detroit Red Wingsov Jan Muršak, ki igra za Telemach Olimpijo. Mariborčan je najboljši NHL-ovec v razširjeni ligi Ebel.
Oglej si celoten članek

V razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu, ligi Ebel, se moštva še vedno krepijo z igralci iz NHL. Danes se je za dva nova hokejista iz tega tekmovanja dogovoril Salzburg, na Solnograško prihajata Kanadčana Derick Brassaed in Derek Dorsett. Vodstvo lige pa je sporočilo tudi, da je izmed vseh igralcev iz NHL najboljši Slovenec Jan Muršak.

Oba nova igralca šele devetouvrščenega Salzburga sta v ligi NHL člana Columbusa, sklenila pa sta pogodbi do konca sezone z možnostjo takojšnje prekinitve, ko bo prišlo do dogovora o začetku sezone onstran Atlantika. Poleg obeh NHL-ovcev bo odslej dres Salzburga nosil še Rob Schremp, ki je nazadnje igral za Rigo v razširjeni ruski ligi KHL.

Muršak, ki namesto dresa Detroita začasno nosi Olimpijinega, pa je najboljši od vseh NHL-ovcev v ligi Ebel. Na 19 tekmah je slovenski napadalec namreč zbral že deset golov in 22 podaj, za njim je zvezdnik Medveščaka Dustin Jeffrey (sicer član Pittsburgha), ki ima na svojem računu po 15 tekmah deset zadetkov in 11 podaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.