Muršak poražen na derbiju

Foto: Reuters Jan Muršak se je zaradi številnih poškodb hokejistov Detroita vnovič vrnil med R Foto: Žurnal24 Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 1:2 Foto: Žurnal24 Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 1:2 Foto: Žurnal24 Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 1:2 Foto: Žurnal24 Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 1:2 Foto: Žurnal24 Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 1:2 Foto: Žurnal24 Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 1:2 Foto: Žurnal24 Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 1:2
Jan Muršak je v hokejski ligi NHL vnovič zaigral za Detroit, a je v derbiju zahodne konference proti Vancouvru moral športno stisniti roko gostom iz Kanade.
Oglej si celoten članek

Najboljše moštvo lige NHL Vancouver se je veselilo zmage z 2:1 na gostovanju v Detroitu.

Za Vancouver je oba gola dosegel Daniel Sedin (27., 50.), domačim je upanje vrnil Jiri Hudler (52.), v končnici pa gostitelji niso prišli do preobrata, čeprav so močno pritisnili. Razmerje v strelih na gol je bilo v zadnjih 20 minutah 17:8 v korist domačih.

Na lestvici ima Vancouver (105 točk) le osem tekem do konca rednega dela sezone zdaj že 10 točk prednosti pred Detroitom. Sedin, ki je nastopil na tekmi kljub rojstvu hčerke v ponedeljek, je vpisal vsaj točko na zadnjih devetih tekmah, na strelski lestvici pa zaseda prvo mesto s 95 točkami. Izkazal se je tudi vratar Vancouvra Roberto Luongo z 39 obrambami. Detroit je sicer vpisal že tretji zaporedni poraz.

Muršak, ki sicer igra v podružnični ekipi Gran Rapids v nižji ligi AHL, je priložnost za nastop v ligi NHL dobil, ker proti Vancouvru zaradi poškodb niso igrali Pavel Dacjuk, Johan Franzen, Todd Bertuzzi. Triindvajsetletni Pesničan je zbral 19 nastopov na veliki sceni, prvi nastop na velikem ligaškem prizorišču je doživel 27. decembra, ko so rdeča krila zmagala po podaljšku s 4:3 v gosteh proti ekipi Colorado Avalanche, prvi gol (in za zdaj edino točko) pa je vpisal 10. januarja prav tako proti Coloradu.

Anže Kopitar z Los Angelesom je bil prost, že v noči na petek pa bodo Kralji gostovali pri San Jose Sharks.

Liga NHL
Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 1:2
Muršak
1 strel v 8 minutah za Detroit

Chicago Blackhawks : Florida Panthers 4:0

Dallas Stars : Anaheim Ducks 3:4 (podaljšek)

San Jose Sharks : Calgary Flames 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.