Muršak presenetil vodilne pri Detroitu

Foto: Žurnal24
Jan Muršak je pred kratkim sklenil dveletno pogodbo z Detroit Red Wings. Mariborčan je nase opozoril tudi s prvim zadetkom, spregovoril pa je tudi o igranju za reprezentanco.
Oglej si celoten članek

Slovenci imamo v hokejski ligi NHL dva predstavnika. Ob zvezdniku Los Angeles Kings Anžetu Kopitarju letos v Detroit Red Wings igra tudi Jan Muršak. Mariborčan je s klubom s slavno preteklostjo podpisal dveletno pogodbo, zanj pa je zabil tudi že prvi gol.

V ekipi naj bi igral v tretjem oziroma četrtem napadu. Moja naloga bo, da v igro prinesem dodatno energijo, še posebej ob igri z igralcem manj.
Jan Muršak
Pred kratkim ste z Detroitom podpisal dveletno pogodbo. S čim menite, da ste jih prepričali, da so z vami podpisali dveletno pogodbo?
Menim, da sem jih prepričal s svojo igro. Bili so celo nekoliko pozitivno presenečeni, zato so mi ponudili delo. Lahko sem izbiral med dve- in triletno pogodbo. Izbral sem krajšo.

Kakšno vlogo v moštvu so vam obljubili? Kaj pričakujejo od vas?
V ekipi naj bi igral v tretjem oziroma četrtem napadu. Moja naloga bo v igro prinesti dodatno energijo, še posebej ob igri z igralcem manj. S trenerjem se konkretno o moji vlogi še nisem uspel pogovoriti.

Kakšna je finančna plat pogodbe? Je to vaša najbolj bogata pogodba do zdaj?
Drži. To je moja prva letna pogodba v ligi NHL in je tudi najvišja.

Detroit ima zelo izkušeno moštvo. Ste se že kaj naučili od največjih zvezd?
Detroit ima veliko zvezdnikov, kar je zame zelo dobro. Zelo lepo so me sprejeli, od njih pa sem, in tudi bom veliko odnesel. Pomagajo mi tako na ledu kot izven treningov, tudi zato mi je veliko lažje.

Ali pri Detroitu na vas resno računajo tudi v končnici? Kakšna so vaša pričakovanja? Menite, da lahko že letos osvojite Stanleyjev pokal?
O osvojitvi Stanleyjevega pokala nisem veliko razmišljal. So pa to moje sanje. Trenutno sem stalni član moštva, zato se z morebitnimi nastopi v končnici niti ne obremenjujem. Seveda pričakujem, da mi bodo minute namenili tudi v fazi izločanja. Upam samo, da se ne bom poškodoval.

Na to vprašanje v tem trenutku nimam odgovora. Če mi bo Detroit dovolil, bom z veseljem nastopil za Slovenijo.
Jan Muršak
V 18 tekmah ste dosegli en zadetek. Ste zadovoljni s svojimi predstavami in statistiko?

S statistiko nisem zadovoljen, vendar pa se s tem tudi ne obremenjujem. Sem pa zato zadovoljen s samo igro. Iz tekme v tekmo bolj zaupam vase. V primerjavi s prvimi tekmami se že vidi bistven napredek.

Glede na to, da ste trenutno na 2. mestu zahodne konference in boste zagotovo igrali v končnici, kaj to pomeni za tvoje nastopanje za reprezentanco?
Na to vprašanje v tem trenutku nimam odgovora. Če mi bo Detroit dovolil, bom z veseljem nastopil za Slovenijo.

Vas je selektor Matjaž Kopitar že poklical in se pogovoril o možnosti igranja za reprezentanco?
S trenerjem sva v stiku. Na vsake toliko časa se slišiva, glede nastopa za reprezantanco pa se še nisva pogovarjala. Obema je jasno, da se, če bom imel obveznosti do kluba, ne bom mogel udeležiti svetovnega prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.