Na čelu kdo drug kot Vettel

Foto: Reuters vettel monza kvalifikacije Foto: EPA monza trening vettel Foto: EPA monza trening vettel Foto: EPA monza trening vettel Foto: EPA monza trening webber Foto: EPA monza trening hamilton Foto: EPA monza trening alonso
Prevlada Sebastiana Vettla se je z drugega in tretjega prostega treninga pred veliko nagrado Italije v Monzi preselila tudi na kvalifikacije. Tako si je svetovni prvak zagotovil novo najboljše startno mesto.
Oglej si celoten članek

Nemški dirkač Sebastian Vettel (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko veliko nagrado Italije v Monzi. Za branilcem naslova v formuli 1 in trenutno vodilnim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva sta se uvrstila Britanca Lewis Hamilton in Jenson Button (oba McLaren). Nedeljska dirka v Monzi, letošnja 13. preizkušnja za točke svetovnega prvenstva, se bo v nedeljo pričela ob 14. uri.

Vettel je bil najhitrejši že na tretjem in zadnjem prostem treningu. Za vodilnim v seštevku prvenstva je bil drugi njegov moštveni kolega Webber, tretji pa Felipe Massa (Ferrari). Sledila sta Britanca in voznika ekipe McLaren Lewis Hamilton in Jenson Button. Red Bull si je doslej prek Vettla in Webbra priboril kar 12 najboljših startnih položajev na prav toliko dirkah.

Renaultov Rus Vitalij Petrov pa je v znak žalovanja za hokehjisti Lokomotiva iz Jaroslavlja, žrtvami tragične letalske nersče, nosil črno čelado. "Rad bi izrazil svoje najgloblje sožalje družinam in prijateljem žrtev te grozovite katastrofe,“ je povedal za Renaultovo spletno stran: "Ni pomembno, za katero ekipo navijaš, vsa Rusija je šokirana. Ne razumem, kako se je lahko pripetilo kaj takšnega ob poostrenem nadzoru.“

Kvalifikacije za VN Italije v Monzi, izidi:

1.  Sebastian Vettel (Nem) RedBull - Renault     1:22.275
2.  Lewis Hamilton (VBr)      McLaren               1:22.725  
3.  Jenson Button (VBr)       McLaren               1:22.777  
4.  Fernando Alonso (Špa)       Ferrari               1:22.841  
5.  Mark Webber (Avs)       RedBull - Renault     1:22.972  
6.  Felipe Massa (Bra)         Ferrari               1:23.188  
7.  Vitaly Petrov (Rus)        Renault               1:23.530  
8.  Michael Schumacher (Nem) Mercedes      1:23.777  
9.  Nico Rosberg (Nem) Mercedes              1:24.477  
...




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.