Na dan otvoritve paraolimpijskih iger že o dopingu

Foto: EPA
Foto: EPA
Z današnjo uvodno slovesnostjo se bo v Sočiju začel drugi del zimskega olimpijskega festivala. Od 7. do 16. marca se bodo za odličja na paraolimpijskih igrah merili športniki invalidi.
Oglej si celoten članek

Slovenske barve bo zastopal alpski smučar Gal JakičSlovenska zasedba na igrah bo na istih prizoriščih, ki so pred tedni prinesla toliko uspehov slovenski olimpijski odpravi, tokrat precej skromnejša. Slovenija bo imela na zimskih igrah le enega aktivnega udeleženca, Jakiča, ki bo tekmoval v alpskem smučanju z monoskijem.

Pričakovanja je edini slovenski udeleženec strnil v želje po preboju med deseterico, zadovoljen pa bi bil tudi z uvrstitvama v prvi petnajsterici. Nastopil bo v dveh disciplinah, v slalomu, ki bo na sporedu 13. marca, in veleslalomu 15. marca.

Tretjič v karieri

Za Jakiča bodo igre v Sočiju tretje v paraolimpijski karieri. Tekmovalni prvenec je doživel v Vancouvru 2010, leta 2006 pa je bil že na igrah v Torinu, a je ostal brez aktivnega nastopa, dobil pa je priložnost kot predtekmovalec.

Na letošnjih igrah bo v devetih tekmovalnih dneh na voljo 72 kompletov kolajn v različnih disciplinah in kategorijah v petih športnih panogah: alpskem smučanju, hokeju, biatlonu, smučarskem teku in curlingu na vozičkih. Nastopilo bo 575 športnikov iz 45 držav.

Takoj prvi dopinški primer, rekordno pri vstopnicah

V javnost je na dan otvoritve že pricurljala informacija o prvem dopinškem grešniku. Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, so pri zlorabi dopinga ujeli italijanskega hokejskega reprezentanta Igorja Stello. Ta si je po poročanju agencije pomagal z anaboličnimi steroidi. Triindvajsetletnega igralca iz Vareseja so začasno suspendirali, saj čakajo še rezultate vzorca B.

Aleksandra Kosterina, predsednica organizacijskega odbora paraolimpijskih iger, je na dan otvoritve razkrila, da so doslej prodali 238.000 vstopnic za največji športni dogodek športnikov invalidov. S tem so izboljšali rekordno prodajo s prejšnjih iger v Vancouvru 2010.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.