Na dopingu padel še en latvijski hokejist

Foto: EPA
Foto: EPA
Po Vitalijsu Pavlovsu je bil med olimpijskimi dopinškimi grešniki v Sočiju še en latvijski hokejist, in sicer Ralfs Freibergs.
Oglej si celoten članek

Temu so v laboratoriju v Helsinkih dokazali jemanje anaboličnega steroida, ki bazira na testosteronu. Vzorec Ralfsa Freibergsa je bil pozitiven pred četrtfinalnim olimpijskim porazom proti Kanadi.

Freibergs je sicer dobil zeleno luč latvijskega olimpijskega komiteja po testiranju pred igrami v Sočiju. A v helsinškem laboratoriju, ki je pregledoval tiste vzorce, so pojasnili, da so teste, s katerimi lahko odkrijejo omenjeni steroid, začeli uporabljati šele pred kratkim in niso bili na voljo v vseh laboratorijih.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je pozval latvijsko hokejsko zvezo, naj ustrezno sankcionira Freibergsa, ki je osmi dopinški prekrškar z iger v Sočiju, čeprav je disciplinska komisija Moka švedskega hokejista Nicklasa Bäckströma oprala dopinških obtožb in mu dovolila prejeti srebrno odličje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.