Na dveh tekmah po štiri točke

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovensko moško rokometno reprezentanco v tem tednu čakata uvodni tekmi v kvalifikacijskem ciklusu za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018.
Oglej si celoten članek

Slovenci se bodo v sredo v Velenju najprej pomerili s Švico (18.00), v nedeljo v Lizboni pa še s Portugalsko (16.00). V skupini 5 nastopa še Nemčija, na sklepni turnir se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti.

Slovenski rokometaši ne skrivajo, da je njihov cilj na uvodnih dveh tekmah v Velenju in Lizboni osvojiti maksimalno število točk, v tem primeru bi naredili ogromen korak na poti do sklepnega turnirja na Hrvaškem. Z osvojenimi štirimi točkami bi si pripravili sijajno izhodišče pred nadaljevanjem kvalifikacij: maja prihodnje leto bodo nato igrali še dve tekmi z Nemci, junija pa s Švicarji v gosteh in Portugalci na domačih tleh.

"Na papirju smo boljši od Švicarjev in Portugalcev, na obeh tekmah pa moramo igrati resno in kakovostno. Švici se že vrsto let skuša uvrstiti na veliko tekmovanje, nekajkrat je bila že zelo blizu, zavoljo tega moramo nastopiti z odločno in močno igro. V njeni ekipi so številni kakovostni igralci, med katerimi izstopa Andy Schmidt, alfa in omega reprezentance in nemške zasedbe Rhein-Neckar Löwen. Poleg sta prav tako Nikola Portner ter Manuel Liniger, na katera se moramo še posebej pripraviti. V pripravi na tekmo se bomo bolj kot telesni pripravi posvečali taktičnemu delu. V ekipi vlada dobro vzdušje in pričakujem, da bomo pred polnimi tribunami prikazali dobro igro. Zmaga na prvih dveh tekmah bi pomenila velik korak do uvrstitve na evropsko prvenstvo, kar je seveda naš končni cilj," je na današnji novinarski konferenci v Velenju dejal selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović.

Med najbolj motiviranimi bo gotovo Vid Kavtičnik. Velenjčan je prav v Rdeči dvorani naredil prve korake, nato pa si ustvaril sijajno kariero. Iz Velenja je nato prestopil v nemškega velikana iz Kiela, od tam pa še v francoski Montpellier. "Celotna ekipa že nestrpno pričakuje prvo kvalifikacijsko tekmo, ki bo v mojem Velenju, kamor se vedno rad vračam. Upam, da bodo naši privrženci izdatno napolnili Rdečo dvorano in nas ponesli do zmage. V primeru uvodnih štirih točk si bomo na stežaj odprli vrata na evropsko prvenstvo na Hrvaškem," je dejal Kavtičnik.

"Vsi igralci smo komaj čakali, da se znova zberemo, saj smo se po olimpijskih igrah zaradi klubskih obveznosti dokaj hitro razšli. V prvo kvalifikacijsko tekmo stopamo resno in maksimalno osredotočeni na zmago. V Velenju se vselej počutimo zelo domače in upam, da bo tako tudi v sredo," je povedal Uroš Zorman, medtem ko je Marko Bezjak, njegova alternativa na položaju srednjega zunanjega, dodal: "Lepo se je vrniti v Slovenijo in spet videti vse fante na kupu. Škoda, da se bomo družili in vadili le teden dni. V primeru dobre predstave proti Švicarjem mislim, da zmagovalec ne bi smel biti pod vprašajem. Mi se bomo maksimalno borili in s tem zadovoljili tudi naše privržence."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.