Na enem največjih evropskih derbijev navijači povzročili požar

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ajaxu je pripadel sloviti Klassieker, tekmo pa je zaznamoval požar na tribuni.
Oglej si celoten članek

V največjem nizozemskem nogometnem derbiju so nogometaši Ajaxa po preobratu prišli do zmage s 3:2 proti Feyenoordu in treh pomembnih točk v boju za naslov prvaka.

Sam uvod v tekmo pa je bil zelo "vroč", saj so domači navijači med prižiganjem bakel uspeli zažgati svojo zastavo, zagorel pa je tudi del tribune Johan Cruyff Arene.

Scena je bila resnično grozljiva, a naj bi jo po prvih poročilih vsi odnesli brez poškodb, požar pa so hitro pogasili in tekma se je lahko nadaljevala.

xxx

Feyenoord je sicer dvakrat na tekmi vodil, saj je goste že v 8. minuti v vodstvo popeljal Luis Sinisterra, izenačil je Sebastien Haller v 24., a že čez štiri minute je za prednost gostov iz Rotterdama poskrbel Guus Til.

Toda v zadnjih 12 minutah je Ajaxu uspel veliki preobrat, saj je najprej v 78. minuti izenačil Dušan Tadić, za končno slavje domačinov pa je poskrbel Antony v 86. minuti, ki je čez vsega dve minuti prejel rdeči karton, a Feyenoord v zadnjih minutah ni uspelo izkoristiti številčne premoči.

Ajax ima po novem 66 točk, kar je pet več od PSV Eindhovena, ki pa ima tudi tekmo manj, medtem ko je Feyenoord tretji s 55 točkami.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.