Na fight cardu (še) brez Slovencev

Foto: Žurnal24 Bruno Carvalho bo drugič branil naslov prvaka WFC v srednji kategoriji (do 84 kg Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Organizacija WFC je tokrat nekoliko pohitela in že dobra dva meseca pred naslednjim spektaklom (WFC 13 v Beogradu) objavila fight card, ki pa še ni dokončen.
Oglej si celoten članek

Po pričakovanjih so se na fight cardu WFC 13: Heavy Hitters znašli Bruno Carvalho, Jose "Pele" Landi-Jons, Jair "Sorriso" Goncalves, Andreas "Big Daddy" Kraniotakes in domačina Aleksandar Radosavljević ter Dragan Tešanović.

Brazilec Carvalho bo proti Bolgaru Lubomiru Guedjevu drugič branil naslov prvaka WFC v srednji kategoriji (do 84 kg). V dvorani PionirBeogradu bosta na sporedu tudi dva obračuna težkašev. Carvalhov rojak Sorriso se bo pomeril s starim znancem WFC Avstrijcem Geraldom Turkom. V drugem obračunu težkašev pa se bosta predstavila Hrvat Ajlin Ahmić in Grk Kraniotakes. Za Ahmića je to popravni izpit po porazu na WFC 12 proti Nandorju Guelminu, robustni Grk pa bo v WFC ring po zmagi in porazu stopil tretjič. Drugič zapored bo priložnost dobil dober znanec našega košarkarskega reprezentanta Boštjaana Nachbarja Turek Ertan Balaban, ki se bo pomeril z domačinom Dušanom Džakićem. Njegov rojak Dragan Tešanović bo po epizodi v ZDA na novi težki preizkušnji, saj se bo pred domačimi gledalci boril proti neporaženemu Bolgaru Svetoslavu Savovu. Nasprotnika Radosavljevića in Peleja še nista znana. V prvi borbi večera pa se bosta srbski publiki predstavila domačin Josif Al Said  in Hrvat Luka Jelčić.

Na fight cardu za zdaj še ni nobenega Slovenca, kar pa se bo skoraj zagotovo spremenilo. Zdi pa se, da bo WFC 13 minil predvsem v duhu MMA borb, saj trenutno na fight cardu ni nobenega obračuna po pravilih K-1.

WFC 13: Heavy Hitters – fight card:


Do 84kg:
Bruno Carvalho (Brazilija) - Lubomir Guedjev (Bolgarija)

Težka kategorija: Jair "Sorriso" Goncalves (Brazilija) - Gerald Turek( Avstrija)

Težka kategorija: Ajlin Ahmić (Hrvaška) - Andreas "Big Daddy" Kraniotakes (Grčija)

Do 77kg: Jose Pele Landi-Jons (Brazilija) - TBA

Do 93kg: Aleksandar Radosavljević (Srbija) - TBA

Do 84kg: Dragan Tesanovic (Srbija) - Svetoslav Savov (Bolgarija)

Do 77kg: Dušan Džakić (Srbija) - Ertan Balaban (Turčija)

Do 77kg: Josif Al Said (Srbija) - Luka Jelčić (Hrvaška)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.