Na generalki popuščali živci: Bayern zdržal za remi

Foto: EPA Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: EPA Schweinsteiger Robben Hoeness Bayern München Alba Bundesliga četrtfinale prvenst Foto: EPA Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: EPA Klopp Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: EPA Boateng Lewandowski Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: EPA Grosskreutz Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: EPA Grosskreutz Kehl Schmelzer Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prve Foto: EPA Grosskreutz Alaba Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: EPA navijači Hoeness transparent napis Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija l Foto: EPA Gomez Rafinha Alaba Pizarro Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prv Foto: EPA Gomez Timoščuk Alaba Shaqiri Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga pr Foto: EPA Gomez Timoščuk Alaba Shaqiri Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga pr Foto: EPA Gomez Timoščuk Alaba Shaqiri Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga pr Foto: EPA Lewandowski Timoščuk Alaba Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prve Foto: Reuters Neuer Timoščuk Gagelmann Van Buyten Contento Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Foto: Reuters Lewandowski Neuer Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: EPA Lewandowski Contento Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: EPA Rafinha Gagelmann sodnik Luiz Gustavo Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčij Foto: Reuters Klopp Rafinha Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: Reuters Santana Müller Borussia Dortmund Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo
Borussia Dortmund in Bayern München sta na generalki pred finalom Lige prvakov pokazala, da bodo iskre na Wembleyju prav gotovo letele na vse strani. V Dortmundu je bilo na tekmi 32. kola 1. Bundeslige na koncu 1:1, potem ko so domači zapravili tudi enajstmetrovko, Rafinha je bil izključen, Jürgen Klopp pa je "divjal" ob robu igrišča.
Oglej si celoten članek

Oba tabora sta pred zadnjim derbijem letošnje sezone v prvenstvu ponavljala, da bo sobotni obračun med Borussio Dortmund in Bayernom Münchnom eden najpomembnejših v zgodovini nemške 1. Bundeslige.

Še posebej je to prepričanje rad ponavljal trener aktualnih prvakov Jürgen Klopp, ki pa je podobno kot igralci na zelenici tudi s prepoznavnim nasmehom težko prikrival napetost, proti koncu tekme pa se zapletel tudi v bližnje srečanje s športnim direktorjem bavarskega velikana Matthiasom Sammerjem.

Obračun finalistov Lige prvakov je bolje začel Dortmund - po podaji Jakuba Błaszczykowskega s strani je na drugi strani sam ostal Kevin Grosskreutz, ki je v skoku fantastično zabil žogo mimo Manuela Neuerja. Klopp je moral kmalu za tem opraviti tudi prisilno menjavo, ko je poškodbo staknil Ilkay Gündogan in ob nervoznih pogledih odšepal z igrišča.

Rafinha vs. Klopp, Klopp vs. Sammer, ...

Bayern kljub precej premešani postavi ni veliko zaostajal in izenačil čez nekaj več kot deset minut, ko je tudi obramba Dortmunda pozabila na Maria Gómeza, napadalec nemške reprezentance pa je z glavo in pomočjo vratnice poravnal izid.

Sicer precej mirna tekma je dobesedno vzplamtela 30 minut pred koncem. Glavni sodnik Peter Gagelmann je dobrodušno dosodil najstrožjo kazen domačim, potem ko je žoga bolj v ramo kot v roko v kazenskem prostoru po strelu Nurija Şahina zadela Jérôma Boatenga, izjemnemu Robertu Lewandowskemu pa je strel z bele točke ubranil Neuer. 

Bavarci so se na sodnika spet jezili že štiri minute kasneje, ko je po duelu z Błaszczykowskim ob robu igrišča in udarcu s komolcem izključil brazilskega branilca Rafinho. Nekdanji član velikih rivalov Schalkeja 04 se je obraza Błaszczykowskega še enkrat "dotaknil" ob odhajanju z igrišča, ko ga je nahrulil še Klopp, po besednem obračunavanju pa se je trener Dortmunda odpravil še do klopi Bayerna in se iz oči v oči pomeril še s Sammerjem.

Po posredovanju sodnika sta si oba petelina segla v roki, Klopp pa je vse skupaj, seveda, pospremil z nasmehom. Dortmund je sicer pritiskal za zmagoviti gol, Klopp je v igro poslal tudi Marca Reusa, a je obramba Bayerna brez večjih težav zdržala za točko, ki je še obogatila rekordno bero iz letošnje sezone. 

Nemška liga, 32. kolo:

Borussia Dortmund : Bayern München 1:1 (1:1)
Grosskreutz (11); Gómez (23)
RK: Rafinha (64/Bayern)
Lewandowski (Dortmund) je v 60. minuti zapravil enajstmetrovko. 

Postavi

Dortmund: Weidenfeller; Grosskreutz, Subotić, Santana, Schmelzer; Kehl (od 71. Reus), Şahin; Błaszczykowski (od 84. Bender), Gündogan (od 14. Leitner), Schieber; Lewandowski.

Bayern: Neuer; Rafinha, Van Buyten, Boateng, Contento; Gustavo, Timoščuk; Shaqiri, Pizarro (od 76. Müller), Alaba; Gómez (od 67. Can).

Sodnik: Peter Gagelmann. 

Drugi rezultati:
Borussia Mönchengladbach : Schalke 0:1
Eintracht Frankfurt : Fortuna Düsseldorf 3:1
Hannover : Mainz 2:2
Nürnberg : Bayer Leverkusen 0:2
Stuttgart : Greuther Fürth 0:2
Werder Bremen : Hoffenheim 2:2

Nedelja ob 15.30:
Freiburg - Augsburg 

Ob 17.30:
Hamburger SV - Wolfsburg

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.