Na igrišče s svastiko v rokah

Foto: Reuters Spartak Moskva navijači huligani Šinik Jaroslavl svastika nacizem Foto: Reuters Spartak Moskva navijači huligani Šinik Jaroslavl svastika nacizem Foto: Reuters Spartak Moskva navijači huligani Šinik Jaroslavl svastika nacizem
Ruski nogomet je pretresel nov navijaški škandal. Pokalno tekmo med moskovskim prvoligašem Spartakom in nižjeligašem Šinikom so prekinili zaradi spopada med policijo in navijači, ki so pritekli na zelenico in nosili nacistične simbole.
Oglej si celoten članek

Ruska policija je v Jaroslavlu na tekmi šestnajstine finala ruskega pokala med domačim Šinikom in moskovskom Spartakom, ki so jo dobili gostje (0:1), aretirala 78 oseb. Že pred začetkom tekme v Jaroslavlu so navijači Spartaka na zelenico metali dimne bombe. Navijači so vdrli na igrišče v drugem polčasu in v policiste začeli metati različne predmete, ti pa so jih skušali umiriti z vodnimi topovi. Sodnik je tekmo v 53. minuti prekinil, igralce poslal v slačilnico, po 20 minutah pa so nadaljevali z igro.

CSKA že kaznovan

Evropska nogometna zveza je v sredo zaradi rasističnih izpadov navijačev moskovske ekipe CSKA na tekmi lige prvakov proti Manchester Cityju ruski klub kaznovala z zaprtjem tribune stadiona Arena Himki, kjer se zbirajo najbolj zagreti navijači Moskovčanov. Ti so na omenjeni tekmi žalili temnopoltega nogometaša gostov Yayo Touréja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.