"Na juriš, a ne brezglavo"

Foto: Žurnal24
Pred sobotnim večnim derbijem v Stožicah vijoličasti želijo novo serijo neporaženosti. "Motivirani smo, dali bomo vse od sebe, da se v Maribor vrnemo s tremi točkami," napoveduje Tavares.
Oglej si celoten članek

"Jurišali bomo na njihova vrata in hkrati poskušali zadržati red, da ne bi igrali brezglavo," pred srečanjem pravi trener vijoličastih Darko Milanič, ki na klopi Maribora proti Olimpiji še ni izgubil. Izolan na klopi osemkratnih državnih prvakov želi čim prej pozabiti na poraz proti Gorici, sploh prvega v tej sezoni: "Ena serija je končana, nadaljujemo z željo, da se začne nova."

Tavares: "Poraz je pozabljen"

S trenerjevo oceno se strinja kapetan vodilne ekipe Marcos Tavares, ki zagotavlja, da je ničla proti Gorici stvar preteklosti. "Pozabili smo sobotni poraz. Motivirani smo, dali bomo vse od sebe, da se v Maribor vrnemo s tremi točkami. Olimpija v derbiju, odkar je prvoligaš, še ni zmagala. To je dober znak, želimo obdržati tradicijo." Zmaji v svoji novodobni zgodovini še niso premagali Maribora; zadnjič je Olimpija derbi dobila daljnjega leta 2004, ko je še na stadionu za Bežigradom moštvu Milivoja Bračuna tri točke prinesel Nedim Jusufbegović.

"Naj bo športno"
Derbiji vedno minejo v navijaški napetosti, mnogokrat pa eni in drugi prestopijo meje športnega navijanja. Tega se je pred srečanjem dotaknil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič. "Pričakujem pravo vzdušje, ki ga znajo pripraviti navijači obeh ekip. Da le ne bi v ospredje prišle druge reči, da bi zmagal šport, mi pa osvojili tri točke," sporoča Zahovič.

Milanič ima sladke skrbi
Mariborčani tokrat ne bodo pogrešali kaznovanih ali poškodovanih igralcev, saj ima trener Milanič na voljo celoten kader, tudi Aleša Mejača, ki je bil dolgo odsoten. "Težko se bo odločiti, ker bi vsi radi igrali. A moramo iti prek tega, preprosto želimo ostati moštvo," je tudi pomembnost enotnosti poudaril strateg vijoličastih, ki je tekmo z Gorico začel s tremi napadalci, tokrat pa gre pričakovati, da bo moral nekdo izmed dvojice Robert Berič Etien Velikonja na klop. Mesto prvega strelca Tavaresa v prvi enajsterici namreč ni vprašljivo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.