Na klasiki do uspeha kariere

Foto: Epa
Foto: Epa
Presenetljivi zmagovalec na nizozemski klasiki.
Oglej si celoten članek

Danec Michael Valgren je presenetljivi zmagovalec 53. klasične kolesarske dirke Amstel gold na Nizozemskem. Kolesar Astane je dobro izkoristil dejstvo, da so v zaključku favoriti pazili le eden na drugega, tako da mu je v zadnjih kilometrih uspel beg s Čehom Romanom Kreuzingerjem, od katerega je bil boljši v sprintu.

Tretje mesto je zasedel Italijan Enrico Gasparotto, za katerega je garal tudi njegov moštveni kolega pri ekipi Bahrain Meride in edini slovenski predstavnik na dirki Grega Bole.

Četrto mesto je zasedel Slovak Peter Sagan, peto Španec Alejandro Valverde, ki mu tudi tokrat ni uspelo Španiji zagotoviti prve zmage na tej dirki, šesto Belgijec Tim Wellens, sedmo Francoz Julian Alaphilippe, osmo pa še en Danec Jakob Fuglsang. Drugi favoriti na čelu z Belgijcema Philippom Gilbertom, štirikratnim zmagovalcem dirke, in olimpijskim prvakom Gregom Van Avermaetom so zaostali še več.

Za 26-letnega Valgrena je zmaga največji uspeh v karieri, prejšnjih pet je dosegel na mnogo manj prestižnih dirkah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.