"Na letalnicah ne smeš biti evforičen"

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc je na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v Willingenu dosegel četrto zaporedno zmago, slavil pa je sedmič na zadnjih osmih tekmah.
Oglej si celoten članek

Z zmago v Willingenu je zmagovalec 64. novoletne turneje Peter Prevc potrdil vlogo favorita tudi na naslednjem tekmovanju, na svetovnem prvenstvu v poletih.

"Danes je bilo drugače kot včeraj na ekipni tekmi, ko se je veter menjal. Danes je bil relativno stabilen. Na koncu je lahko veter 'ugasnil', upal si, da se to pri tebi ne bo zgodilo. Na srečo se mi ni. Toda to ne sme vplivati na pripravo na skok. Vsak skakalec ima svoj način, kako priti v svoj 'film' in tega se je treba držati," je menil Prevc.

Bil je najboljši v poskusni, prvi in drugi seriji. "Prva serija je bila boljša kot poskusna, čeprav je bila daljava krajša. Toda v poskusnem skoku sem imel veliko boljše pogoje. V prvi seriji sem skočil veliko bolje, malo me je zmetalo na koncu, bilo je trdo in so šle smuči sem ter tja, zato sem vesel, da sem ostal na nogah," je uvodni del tekme v Willingenu ocenil Prevc, ki je bil na zmagovalnih stopničkah na enajstih od 12 posamičnih tekem zime.

"V zraku sem videl, da mi gre dobro"

Pred zadnjima dvema skokoma finala je povedel Nemec Severin Freund, a ga je s 141 m krepko, za 15,2 točke, ugnal Norvežan Kenneth Gangnes in "vrgel rokavico" Prevcu. "Vesel sem, da sem se zbral pred finalno serijo in sem dobro postavil v počep za odskok. V zraku sem videl, da mi gre dobro, potem pa me je malo začelo odnašati. Šel sem bolj naravnost na skakalnico in sem zato lažje pristal," je Prevc opisal največjo daljavo finala, s katero je za 15,5 točke ugnal Norvežana.

Po seriji zmag je prvi favorit za svetovno prvenstvo v poletih, ki bodo naslednji teden. "Poletov se zmeraj veselim, toda po drugi strani pred nastopi na letalnicah ne smeš biti evforičen. Velikanka se ti lahko hitro maščuje in bom moral predvsem ostati zbran in iti umerjeno na start. Prvi dan je treba preveriti letalnico, da slučajno ne narediš kake neumnosti," je svetovno prvenstvo v poletih, ki bodo v drugi polovici prihodnjega tedna na Kulmu v Avstriji, pospremil Prevc, skupni zmagovalec poletov v minuli sezoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.