Na maratonu več srčnih zastojev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Enainštiridesetletni kenijski veteran Mariko Kiplagat Kipchumba je zmagal na 35. maratonu v Pekingu (2:11:00), med atletinjami pa je bila najboljša Etiopijka Betelhem Moges (2:27:31).
Oglej si celoten članek

V onesnaženem zraku je med okrog 30.000 tekači šesterico in enega uradnika zadel srčna kap, po pisanju South China Morning Posta pa ni bilo smrtnih žrtev.

V kitajski prestolnici, ki je avgusta gostila atletsko svetovno prvenstvo, je Kipchumba prekinil triletno serijo zmag atletov iz Etiopije. Drugi je bil Etiopijec Berhanu Shiferaw (2:11:37), tretji pa Wirimai Juwawo iz Zimbabveja (2:14:25). Za Mogesovo je bila druga njena rojakinja Abebech Afework (2:29:12), tretja pa je bila Sin Yong Sun iz Severne Koreje (2:31:31).

Indeks kvalitete zraka je po ugotovitvah ameriških in kitajskih oblasti znašal 175. Zdravju nevarne so vrednosti od 151 do 200.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.