"Na nek način je to maščevanje"

Foto: EPA
Foto: EPA
Ilka Štuhec je bila pretekli konec tedna v Altenmarkt-Zauchenseeju dvakrat 13., kar je dobra popotnica za nadaljevanje sezone.
Oglej si celoten članek

"Z rezultatoma sem zadovoljna, ampak tudi malo nisem po drugi strani, ker vem, da še ni to, to, tisto pravo, kakor znam odpeljat. Je pa vsekakor zelo spodbudno za naprej. Sem zelo vesela, da sem tukaj smučala zelo dobro, dve leti nazaj, tri tedne pred zimskimi olimpijskimi igrami, sem se tukaj poškodovala in sem se zdaj nekako malo maščevala," je dejala 25-letna Ilka Štuhec, ki je pred dvema letoma na smuku v Zauchenseeju obnovila poškodbo meniskusa, zaradi česar je morala pod kirurški nož.

Mariborčanka se je s startno številko 30 še drugič v dveh dneh uvrstila v prvo petnajsterico, z zaostankom 1,93 sekunde, za najboljši superveleslalomski izid v tej sezoni, po 19. mestu na uvodnem superveleslalomu v Lake Louisu.

"Startna številka na superveleslalomu nikakor ni bila idealna, ker je v zgornjem delu sonce že spremenilo sneg in je bilo malo mehkeje, tudi dalje dol je bila proga že malo načeta, tu in tam je bila kakšna luknja. Sem pač morala voziti in tekmovati ravno tako, kot bi z vsako drugo številko. Napak niti ni več toliko, se zgodi tu in tam kakšna, v meni je še rezerva, da še bolj napadem in odločno dirkam in bo potem vse skupaj še boljše," je pred nadaljevanjem odločna Štuhčeva.

V prihodnjem tednu bo izpustila tekme v Flachauu in bo nastopila na tekmah nižje ravni Fis v slalomu in veleslalomu, na katerih si bo skušala izboljšati točke Fis za boljšo startno številko v svetovnem pokalu. Nato si bo vzela nekaj dni premora pred januarskim nadaljevanjem svetovnega pokala v Cortini d'Ampezzo (23./24.) in Mariboru (30./31).

Zadovoljen tudi trener

Zadovoljen je bil tudi trener za hitre discipline v slovenski ženski ekipi Aleš Brezavšček: "Trinajsto mesto je v redu mesto, tako da smo vsi zadovoljni. Dobro je, da vemo, da to 13. mesto ni maksimum, da to ni najboljše kar zmore. Natanko vemo, da zgornja polovica proge ni bila takšna, kot jo zna. Gre za lepo popotnico za naprej. Lahko bi se obrnilo tudi drugače. Če bi bila le stotinko počasnejša, bi bila lahko tudi 16., ker so bile tri na 13. mestu, če bi bila malce hitrejša, pa bi lahko bila tudi med deset. Vanja Brodnik je bila do polovice proge v prvi petnajsterici, v spodnjem delu pa si še ne zaupa toliko, da bi lahko odpeljala tako linijo, kot smo si jo zamislili na ogledu."

Dominacija Vonnove

V Zauchenseeju je bilo vse v znamenju prevlade Lindsey Vonn. Potem ko je bila za eno sekundo v finalu sprinterskega smuka hitrejša od drugouvrščene Kanadčanke Larise Yurkiw, je bila razred zase tudi na superveleslalomu, ko je za sedem desetink sekunde ugnala Švicarko Laro Gut. Na obeh tekmah je bila tretja Avstrijka Cornelia Hütter.

"Za mano je perfekten konec tedna, perfekten začetek leta 2016. Ne bi se moglo začeti bolje," je bila zadovoljna 31-letna Američanka, ki se je v soboto s 36 smukaškimi zmagami izenačila s slovito Avstrijko Annemarie Moser-Pröll. V skupnem seštevku svetovnega pokala je zaostanek za Gutovo (738) zmanjšala na 38 točk. Vonnova vodi tako v smukaškem kot superveleslalomskem seštevku.

Vonnovo loči 13 zmag od rekordnega seštevka v absolutni konkurenci na večni lestvici, tega s 86 zmagami drži legendarni Šved Ingemar Stenmark.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.