Na obračunu s Portugalsko ne bo Brumna in Puclja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denič je danes obelodanil širši seznam igralcev za junijski tekmi s Portugalsko za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji. Na njegovem seznamu ni krilnega igralca Matjaža Brumna in krožnega napadalca Petra Puclja, novo ime pa je mariborski krilni igralec Mario Šoštarič.
Oglej si celoten članek

Slovenija bo prvo kvalifikacijsko tekmo igrala 9. junija v ljubljanskih Stožicah, povratna tekma pa bo 16. junija v Guimaraesu. Ob Brumnu, ki se je odločil, da ne bo sodeloval v reprezentančni akciji za svetovno prvenstvo v Španiji, ter Puclju, ki ima zdravstvene težave, bodo manjkali tudi trije že dlje časa poškodovani rokometaši Jure Natek, Vid Kavtičnik in Nenad Bilbija.

Slovenska izbrana vrsta se bo zbrala 30. junija v Zrečah, pred izjemno pomembnima in zahtevnima tekmama s Portugalsko pa bo igrala še prijateljsko tekmo z Madžarsko. Ta bo na sporedu 2. junija v Balatonfüredu, na njej pa Boris Denič ne bo mogel računati na Primoža Prošta in Dragana Gajiča ter Miho Žvižeja. Prva dva bosta imela klubske obveznosti pri francoskem Montpellierju, tretji pa pri danskem Bjerringbro-Silkeborgu.

"Junijski tekmi bosta na sporedu ob nepravem času. Po koncu dolge in naporne sezone so igralci že močno utrujeni, v času naših priprav pa bo ta beseda enostavno prepovedana. Spočili se bomo po povratni tekmi v Guimaraesu," je na današnji novinarski konferenci v prostorih Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani dejal Denič in dodal, da se je zaradi dveh slabih izkušenj odločil, da bodo njegovi varovanci pred obračunoma s Portugalsko vendarle odigrali prijateljsko tekmo na Madžarskem.

Slovenija pred kvalifikacijskimi tekmami za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem leta 2009 in na Hrvaškem 2011 ni odigrala nobene pripravljalne tekme, Slovaška in Madžarska pa sta ji nato preprečili nastop na svetovnih prvenstvih.

Večina domačih rokometnih navdušencev je prepričana, da bodo Uroš Zorman, Dragan Gajič, David Špiler in drugi slovenski igralci zlahka opravili s "povprečnimi" Portugalci, a vendar gre za spoštovanja vredne tekmece. Na dosedanjih devetih medsebojnih tekmah je Slovenija dosegla pet zmag in doživela štiri poraze, ob tem pa je Portugalska vseskozi na meji uvrstitve na evropsko ali svetovno prvenstvo. V zadnjih letih ji je to spodletelo, proti Sloveniji pa bo še posebej nabrušena, saj bo svetovno prvenstvo v sosednji Španiji.

Na Deničevem seznamu so naslednji igralci:
– vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Cimos Koper);
krilni igralci: Luka Žvižej in Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Dragan Gajić (Montpellier), Mario Šoštarič (Maribor Branik), Jure Sušin (Trimo Trebnje) in Jure Dobelšek (Cimos Koper);
zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec in David Miklavčič (vsi Gorenje), Dean Bombač in Sebastian Skube (oba Cimos Koper), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško) in David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb);
krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.