Na pomoč prihajajo strokovnjaki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Mednarodna jadralna zveza (Isaf) bo na prizorišče olimpijskih iger 2016 poslala svoje strokovnjake, ki bodo reševali krizo zaliva Guanabara.
Oglej si celoten članek

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je konec prejšnjega meseca dejal, da bo za prireditelja prihodnjih olimpijskih iger 2016 v Riu de Janeiru največji izziv očistiti onesnaženi zaliv Guanabara, kjer bodo potekale jadralske regate. Mednarodna jadralna zveza (Isaf) se je odločila, da bo zato tja poslala svoje strokovnjake.

"Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bodo varno potekala tudi letošnja testna tekmovanja, ki bodo že v avgustu. Poslali bomo strokovnjake, ki bodo ugotovili, kako odstraniti razne viruse in bakterije,'' je dejal izvršni direktor Isafa Peter Sowrey.

Nekateri tekmovalci so zahtevali, da bi regate preselili v bolj čiste vode, a so organizatorji to možnost zavrnili in dejali, da bodo za čistost vode tudi med igrami skrbele posebne ladje, ki bodo odstranjevale umazanijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.