Na pragu zgodovinskega dosežka

Foto: KZS/Aljaž Močnik
Foto: KZS/Aljaž Močnik
Slab mesec pred odločilnima tekmama, ki lahko slovenski ženski košarkarski reprezentanci prineseta premierni nastop na EP, je selektor Damir Grgić objavil seznam dvanajstih igralk.
Oglej si celoten članek

Slovenija bo 19. novembra v Celju igrala z Litvo, štiri dni kasneje pa jo čaka še gostovanje v Latviji. Ena zmaga ji praktično že zagotavlja udeležbo na evropskem prvenstvu junija 2017 na Češkem, saj se bodo tja uvrstile zmagovalke devetih kvalifikacijskih skupin ter šest drugouvrščenih.

Slovenija ima trenutno izkupiček 2-0, Litvo pa je na prvi tekmi v gosteh premagala z devetimi točkami razlike. Ob tem treba poudariti, da so bile varovanke Damirja Grgića na prvi tekmi v Celju boljše od Latvije za 18 točk.

"Najbolj vesel sem dejstva, da so vse igralke zdrave ter da v svojih klubih na začetku sezone igrajo na zelo visokem nivoju. Mislim, da vsi skupaj z nestrpnostjo pričakujemo začetek zadnjega ciklusa kvalifikacij. Vsekakor se bomo skušali v kratkem času, ki ga imamo na voljo, optimalno pripraviti na oba tekmeca ter si na tekmah, ki sta pred nami, zagotoviti zgodovinsko uvrstitev Slovenije na evropsko prvenstvo, kar doslej ni uspelo še nobeni generaciji slovenskih košarkaric," pravi Grgić.

Barve Slovenije bodo branile: Rebeka Abramovič, Nika Barič, Maja Erkić, Tina Jakovina, Eva Lisec, Ana Ljubenović, Teja Oblak, Sandra Piršič, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Tina Trebec in Živa Zdolšek.

EP bo potekalo na Češkem med 16. in 27. junijem 2017. Tekme bosta gostili Praga in Hradec Kralove, na prvenstvu pa bo nastopilo šestnajst ekip.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.