Na prvem testu do remija z Makedonci

Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet Foto: Anže Petkovšek rokomet
Slovenska rokometna reprezentanca je na svoji prvi pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom na Poljskem remizirala proti Makedoniji (28:28).
Oglej si celoten članek

Slovenska moška izbrana vrsta se je na svoji prvi pripravljalni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu med 15. in 31. januarjem na Poljskem z Makedonijo razšla z neodločenim izidom, v tem tednu pa jo čakajo še trije preizkusi znanja. Prvega bo imela že v torek, ko se bo v Celju znova pomerila z Makedonijo (18.30), v petek in soboto pa bo dvakrat igrala s Hrvaško. Prva tekma bo v Ivanić gradu (19.00), druga pa dan kasneje v Kopru (16.30).

Slovenski in makedonski rokometaši so pred nekaj več kot letom dni v Katarju odigrali psihološko izjemno zahteven in veliko pomembnejši dvoboj od današnjega prijateljskega v Posavju, v osmini finala svetovnega prvenstva pa je naša izbrana vrsta ukanila makedonsko in se prebila do četrtfinala, kjer je nato morala priznati premoč Franciji, ki je kasneje - po tekmi z gostitelji sklepnega turnirja - tudi osvojila odličje najbolj žlahtnega leska.

Dober prvi, slabši drugi polčas

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so - navzlic temu, da so v dopoldanskih urah v Zrečah opravili temeljit trening - bolj ali manj vseskozi prevladovali v prvi polovici tekme. V uvodu jim ni steklo v napadu - v 13. minuti je bilo le 2:2 -, nato pa so počasi začeli lomiti odpor tekmecev. Glavni poudarek je bila igra v obrambi, z vstopom v tej sezoni izjemno vročega Deana Bombača, trenutno drugega strelca v evropski ligi prvakov (pred njim je le Danec v vrstah francoskega PSG Mikkel Hansen), pa je tudi slovenski napad začel dobivati lepšo podobo. Gostitelji so si nekajkrat priigrali štiri gole prednosti, na veliki odmor pa so odšli z vodstvom 13:10.

Slovenci so medlo odprli drugo polovico tekme, Makedonci so že v 37. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (15:15), šest minut kasneje pa je Vujović pri zaostanku 18:20 zahteval minuto odmora. Selektorjevi napotki so predramili njegove varovance, s tremi zaporednimi goli Gašperja Marguča so le dve minuti kasneje povišali na 21:20 in nato povedli za tri zadetke (25:22), v končnici pa zaigrali neodgovorno in ostali brez zmage.

Vujović je na prvi pripravljalni tekmi odpočil nekatere svoje igralce, priložnosti za dokazovanje med njegovimi 21 kandidati za Poljsko pa na današnji tekmi v Posavju niso dobili Gorazd Škof, Miha Zarabec, Blaž Blagotinšek, Simon Razgor, Vid Kavtičnik in Sebastian Skube.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita David Miklavčič in Matej Gaber, oba sta dosegla po pet golov.

Prijateljska tekma, izid:

Slovenija - Makedonija 28:28 (13:10)
Gaber in Miklavčič po 5, Marguč in Mačkovšek po 4; K. Lazarov 7, Mitkov 4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.