Na seznamu: telefoni, kečap, sladkor

Foto: EPA
Foto: EPA
Zloglasni trener Sunderlanda Paolo Di Canio si je po porazu proti Tottenhamu (0:1) privoščil več kot dvajsetminutno tirado na račun svojih varovancev. Italijanski strateg je besnel nad vsemi, ki kršijo klubska pravila, in napovedal še strožje disciplinske ukrepe.
Oglej si celoten članek

Italijanski trener Paolo Di Canio je po tekmi proti Tottenhamu izrazil razočaranje nad svojimi nogometaši, ki kršijo klubska pravila. Brez nastopa na tekmi s Spursi sta ostala Phil Bardsley in Matthew Kigallon, ki sta se prejšnji teden mudila v kazinoju. Di Canio svari, da nediscipline ne bo trpel.

Na ukrepe italijanskega stratega se je odzvala Tanya Robertson, dekle Phila Bardsleyja, ki je prepričana, da Di Canio obožuje dramo. Trener je svojim nogometašem prepovedal uporabo mobilnih telefonov, med treningi pa ne bodo smeli uživati kečapa in sladkorja. Trener želi s tem zagotoviti, da bodo vedno v najboljši možni formi.

Di Canio je vedenje svojih varovancev oznažil za nesprejemljivo, dva izmed njih pa sta se za pomoč obrnila na Združenje poklicnih nogometašev. ''Da, igralci so se obrnili na nas. Problema se zavedamo. Gre za proces. Če nogometaš prejme kazen, ki ni v skladu z našimi pravili ali pravili Angleške nogometne zveze, potem ima pravico do pritožbe,'' je povedal predsednik združenja Gordon Taylor.

Di Canio se je na pritožbe nogometašev odzval v svojem slogu. ''Zakaj se pritožujejo? Dobili so kazen. Igrajo za klub v privatni lasti. Ne plačuje jih združenje, ampak klub,'' je dodal Italijan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.