Na sobotni tekmi štirje slovenski orli

Foto: EPA
Foto: EPA
Na nordijskem svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme so smučarski skakalci danes opravili kvalifikacije za sobotno posamično tekmo na srednji skakalnici v Predazzu. Medtem ko sta bila Robert Kranjec in Peter Prevc že neposredno uvrščena na tekmo, sta se jima skozi kvalifikacije po uspešnih nastopih pridružila še Jaka Hvala in Matjaž Pungertar.
Oglej si celoten članek

Kvalifikacije je dobil Norvežan Tom Hilde (103 m), Hvala (96) je bil 22., Pungertar (93,5) pa 27. "Sicer sem spet zamudil pri odskoku, a sem vesel, ker sem končno začutil prave občutke v počepu na tej skakalnici. Danes je bilo že precej lažje skakati kot včeraj, je pa škoda, ker pred kvalifikacijami ni bilo poskusnega skoka," je v pogovoru za TV Slovenija po nastopu dejal Hvala.

S svojim nastopom je bil zadovoljen še en debitant na SP v slovenski vrsti Pungertar, ki je za tekmo na manjši napravi dobil prednost pred Jurijem Tepešem: "Današnji skok je bil veliko boljši kot včerajšnji, tako da sem kar zadovoljen. Še vedno imam sicer malo težav, a upam, da jih bom jutri odpravil."

Kranjec in Prevc, oba sta pristala pri 96 metrih, a z nižjega z zaletnega mesta, sta skočila zgolj za trening. "Žal se še nisem najbolje spoprijateljil s skakalnico. Očitno bom moral še enkrat 'prespati skakalnico' in verjamem, da bo jutri boljše," je dejal Prevc, medtem ko najizkušenejši član slovenske vrste Kranjec z optimizmom pričakuje sobotni nastop: "Moj kvalifikacijski skok se mi je zdel kar dober. To je bil korak naprej in jutri bo še bolje. Skakalnica je lepo pripravljena, tudi smučina je dobro urejena, tako da to sneženje prav nič ne moti."

Prva serija sobotne posamične tekme na manjši skakalnici v Predazzu se bo začela ob 17. uri; poskusna bo na sporedu uro prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.