Na SP 2014 ne bo spornih zadetkov

Foto: EPA
Foto: EPA
Fifa je sporočila, da bo na SP 2014 v Braziliji uporabila tehnologijo gol linije, s katero bo lahko sodnik v spornih primerih določil, ali je žoga z vsem obsegom prečkala gol črto.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je videotehnologijo, ki je že vrsto let prisotna na primer na največjih turnirjih v tenisu, preizkusila že lani na svetovnem klubskem prvenstvu na Japonskem, pred svetovnim prvenstvom v Braziliji pa jo bo izpopolnila še na pokalu konfederacij letos pozno jeseni.

Hkrati je Fifa pozvala vsa zainteresirana podjetja, naj se prijavijo na razpis. Za zdaj imata licenco Fifa za uporabo te tehnologijo dve podjetji, in sicer Hawk-Eye in GoalRef, ki sta se predstavili že lani na Japonskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.