Na SP U-17 dopingiranih kar 109 igralcev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na julijskem svetovnem prvenstvu reprezentanc do 17. leta v Mehiki je bilo kar 109 igralcev od skupaj 208 pozitivnih na dopinškem preizkusu.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili z Mednarodne nogometne zveze (Fifa), je šlo v teh primerih za meso, ki je vsebovalo prepovedano sredstvo klenbuterol. Izmed vseh 24 sodelujočih ekip je bilo le pet takšnih, v katerih dopinških prekrškarjev ni bilo. Kot je dejal vodja zdravniške službe pri Fifa Jiri Dvorak, "je šlo tokrat bolj za zdravstveni problem družbe kot pa za dopinški problem". Klenbuterol uporabljajo v hrani za pitanje goveda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.