Na startu dva Slovenca

Foto: EPA
Foto: EPA
Z današnjo moštveno vožnjo od Puerta Banusa do Marbelle, ki bo dolga 7,4 km, se začenja 70. kolesarska dirka po Španiji, zadnja tritedenska preizkušnja v sezoni.
Oglej si celoten članek

Na dirki bosta nastopila dva Slovenca. Luka Mezgec iz Giant-Alpecina in Matej Mohorič iz Cannondale-Garmina bosta imela bolj ali manj enako vlogo - oba bosta pomočnika.

Oba bosta na Vuelti delala za klubske kolege, bosta pa izkoristila priložnost, če se jima ta ponudi. Mezgec bo iskal sprinterske zaključke, če do njih ne bo prišel prvi mož Giant-Alpecina John Degenkolb, Mohorič pa bo poizkusil s kakšnim pobegom, če mu bodo v Cannondalu dovolili.

Za prestiž se bodo po mnenju strokovnjakov udarili trije najboljši z letošnje dirke po Franciji, Britanec Christopher Froome, Kolumbijec Nairo Quintana in Španec Alejandro Valverde. Krog favoritov pa je veliko širši, saj bodo na španski pentlji še Italijan Vincenzo Nibali, ki bo imel zraven rojaka Fabia Aruja, Američana Teejay van Garderen in Andrew Talansky, Irec Daniel Martin, Poljak Rafal Majka in domačin Joaquim Rodriguez, ki je na španski dirki vselej dobro kolesaril. Lanskega zmagovala Alberta Contadorja ne bo v karavani, saj je po Touru zbolel in že končal sezono.

Vuelta se bo po 21 etapah in 3357 kilometrih končala 13. septembra v Madridu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.