''Na startu sem vedno totalna nula''

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Danes se bo v Schladmingu s slovensno otvoritvijo začelo 42. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Glavno slovensko orožje bo Tina Maze, ki je v letošnji sezoni že ničkolikokrat pometla s konkurentkami. Črnjanka je na svoji uradni strani napovedala, da so pred njo najpomembnejše tekme sezone.
Oglej si celoten članek

Tina Maze težko pričakuje začetek SP v Schladmingu, kjer bo poskušala z odličjem kronati daleč najboljšo sezono v svoji karieri. Slovenska smučarka ima v skupnem seštevku svetovnega pokala več kot 800 točk prednosti pred drugouvrščeno Nemko Mario Höfl Riesch in v Schladmingu sodi v najožji krog favoritinj.

''Pred nami so najpomembnejše tekme sezone. Zdi se, kot da vsi letošnji rezultati niso več pomembni. Vedno znova se znajdem na startu kot 'totalna nula' (ha ha, v točkovnem smislu). Start iz hišice je vedno nov začetek. Takšno zavedanje me ohranja na realnih tleh. Nisem obremenjena s številkami, ampak s svojim poslanstvom, ki je gibanje med vratci,'' je v blogu za svojo spletno strani zapisala Mazejeva, ki se želi v Schladmingu predvsem zabavati.

Avstrijsko mestece v naslednjih dneh pričakuje na tisoče obiskovalcev. ''Proge v Schladmingu so zanimive, predvsem pa je poseben prihod v cilj, kjer majhna, a dovolj velika arena poka po šivih in pričara pravo športno idilo,'' je dodala Tina, ki je v letošnji sezoni zabeležila že sedem zmag in sedemnajst uvrstitev na zmagovalni oder. ''Schladming, upam, da se zabavamo skupaj. Jaz se veselim!'' je zaključila najboljša slovenska smučarka.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.