Na stavnicah rahel favorit Real Madrid

Foto: EPA
Foto: EPA
Drevi ob 20.45 bo v Cardiffu na sporedu vrhunec evropske klubske sezone.
Oglej si celoten članek

V finalu Lige prvakov se bosta merila branilec naslova Real Madrid in Juventus iz Torina. Na stavnicah je rahel favorit madridski klub (koeficient za zmago Špancev je 2,70, za zmago Italijanov pa 3,00), ki bi z zmago postal prvi z ubranitvijo naslova v zdajšnji obliki Lige prvakov, uvedeni v sezoni 1992/93.

Mnogi pred velikim finalom pravijo, da bo šlo za boj najboljšega napada proti najboljši obrambi. Realov napad je v tej sezoni Lige prvakov zabil 32 zadetkov, na drugi strani je Juventus, ki išče prvi naslov v tem tekmovanju po 21 letih, na 12 tekmah prejel zgolj tri zadetke.

Rekorder po številu naslovov Real meri na 12. tovrstno lovoriko, Juventus pa na tretjo, doslej je bil najboljši v letih 1985 in 1996, a je ob tem izgubil kar šestkrat v finalih, nazadnje leta 2015 proti Barceloni.

Foto: EPA National Stadium Cardiff Liga prvakov finale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.