Na tekmo v Lahtiju priletelo kar sedem orlov

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenija bo imela na nedeljski tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lahtiju sedem tekmovalcev. Poleg obeh neposredno uvrščenih (Peter Prevc in Robert Kranjec) so bili v današnjih kvalifikacijah namreč uspešni tudi Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Andraž Pograjc, Matic Benedik in Matjaž Pungertar.
Oglej si celoten članek

V petkovih kvalifikacijah je bil najboljši Poljak Maciej Kot, skočil je 124 metrov, za njim sta se uvrstila Japonec Taku Takeuči (124 m) in Norvežan Andreas Stjernen (122 m). Matic Benedik je imel s 116 metri 13. dosežek kvalifikacij, Jurij Tepeš je skočil 113,5 metra in končal na 21. mestu, 36. je bil Matjaž Pungeratar (108,5 m), tekmo pa sta za las ujela tudi Jaka Hvala z 39. dosežkom (106,5 m) in Andraž Pograjc s 40. (106).

Med tistimi, ki jim ni bilo treba skakati v kvalifikacijah, je bil najboljši Gregor Schilerenzauer s 127,5 metra dolgim skokom. Peter Prevc je skočil 120,5, Robert Kranjec pa 119,5 metra.

V soboto bo v Lahtiju na sporedu ekipna tekma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.