Na to fotografijo Prosinečki najbrž ni ponosen

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji odlični hrvaški nogometaš je poziral s srbskim vojnim zločincem.
Oglej si celoten članek

Robert Prosinečki je veliko ime evropskega in svetovnega nogometa. Danes selektor BiH je v času igralske kariere navduševal množice, ko je nastopal za najboljše klube na Stari celini.

"Veliki Žuti" se, na začudenje mnogih, v zagrebškem Dinamu pod taktirko Miroslava Blaževića ni uspel uveljaviti, leta 1987 je prestopil v Crveno zvezdo.

Z Beograjčani je leta 1991 osvojil tudi naslov evropskega prvaka, nato pa prestopil v madridski Real in nadaljeval pestro kariero, ki ga je sčasoma pripeljala tudi v ljubljansko Olimpijo.

Magazin Uf! Ste že videli vročo piarovko Crvene zvezde?

Prosinečki je torej štiri leta igral za Zvezdo, v tistem času je bil v klubu prisoten zloglasni Željko Ražnatović - Arkan. Kasnejši vojni zločinec je bil takrat predstavnik navijaške skupine Delije, včasih je med tekmami sedel tudi na klopi rdeče-belih.

Pred nekaj dnevi se je v javnosti razširila fotografija iz tedanjih časov, na kateri sta se skupaj znašla Prosinečki in v Brežicah rojeni Arkan. Slednji je bil ubit 15. januarja 2000 v Beogradu, prvi pa se je deset let zatem vrnil v Zvezdo kot trener in tam ostal do leta 2012.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.