Na to so čakali kar 28 let

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kanadčani so po 28 letih spet v finalu NHL.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Montreala so prvi finalisti severnoameriške profesionalne hokejske lige NHL. V šesti tekmi polfinala so v domači dvorani po podaljšku s 3:2 premagali Vegas in v finale napredovali s skupnim izidom 4:2 v zmagah. Odločilni gol je v drugi minuti podaljška dosegel Finec Artturi Lehkonen.

Foto: Profimedia Montreal Canadiens

Za Canadiens je to prva uvrstitev v finale po letu 1993, v njem pa se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Tampo in New York Islanders, ta se bo odločal danes na sedmi tekmi.

Cole Caufield je tokrat dosegel že svoj četrti gol za Montreal v seriji, s 37 obrambami pa se je izkazal tudi vratar Carey Price.

"Vsi smo navdušeni, ponosen sem na fante, še posebno pa sem vesel zaradi navijačev. V mestu je rajanje, v teh dnevih bo lepo biti prebivalec Montreala. Dolgo časa smo čakali, zdaj smo v finalu. A vse to okoli nas nas ne sme uspavati. Delo še ni končano, želimo storiti še korak višje, ko si enkrat tako blizu, samo finale ne zadošča," je bil vesel Price.

Foto: Profimedia Montreal Canadiens

Vratar ima veliko zaslug zaslug za zmago. Pokazal je nekaj čudežnih obramb, z eno od njih je v podaljšku tudi omogočil protinapad, ki ga je zaključil Lehkonen. Odlično je branil tudi v rednem delu, pri golu Reillyja Smitha, ki je v vratnico, od katere se je plošček odbil v mrežo, preusmeril strel od daleč, ni mogel ničesar, bi pa lahko bolje posredoval pri drugem golu. Tudi takrat so gosti poskušali s strelom od daleč, Price je plošček odbil, a mu gu je Alec Martinez nato med nogama spravil za hrbet.

Montreal je sicer dvakrat vodil, za 1:0 je v prvi tretjini s strelom od daleč poskrbel Shea Weber, v drugi pa je Caufield ušel branilcem Vegasa in spravil plošček v mrežo.

Foto: Profimedia Montreal Canadiens

Kanadčani so glavni razlog za zmago našli v obrambi, predvsem v branjenju, ko so imeli igralca manj na ledu. Tudi tokrat hokejisti Vegasa dvakrat niso izkoristili "power playa", skupno pa v seriji v 15 poskusih niso bili niti enkrat uspešni.

"To je res, izkoristek številčne premoči je bil katastrofalen, a če ne gre z igralcem več, moraš poiskati drugačen način. Mi ga nismo in zato se je naša pot končala v polfinalu. Težko nam je, a moramo biti ponosni. Med štiri najboljše ekipe ni lahko priti, za nami je odlična sezona, poskušali pa jo bomo nadgraditi naslednje leto," je bil razočaran trener Vegasa Peter DeBoer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.