"Tega si nisem želel, na to zmago sem najmanj ponosen"

Foto: Epa lewis hamilton
Svetovni prvak se ni mogel iskreno veseliti zmage na VN Rusije.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton (Mercedes) je v ruskem Sočiju prišel še do pete zmage na zadnjih šestih dirkah in v skupnem seštevku prednost pred Sebastianom Vettlom (Ferrari) povišal na 50 točk. Britanec ima pet dirk pred koncem odlično izhodišče, da si privozi že peti naslov svetovnega prvaka.

F1 Ukaz moštva prinesel zmago Hamiltonu

Vodilnemu dirkaču prvenstva je v Sočiju na pomoč priskočil moštveni kolega Valtteri Bottas, ki je v stilu pravega "butlerja", kot ga je nedavno imenoval šef Ferrarija Maurizio Arrivabene, upošteval ukaz moštva in Hamiltonu prepustil zmago, čeprav je bil sam v odlični formi, kar je dokazal tudi z najhitrejšim časom v sobotnih kvalifikacijah.

Foto: Epa hamilton bottas Hamilton je po dirki priznal, da ima zmaga grenak priokus. Med vožnjo se je celo poigraval z mislijo, da bi Bottasa spustil nazaj na prvo mesto, vendar se je na koncu odločil upoštevati željo Mercedesa. "Ja, prešinila me je ta ideja in resno sem razmišljal o tem. Zadnjih 12 krogov sem vseskozi razmišljal, kako čuden občutek je voditi na tej dirki. Nisem se počutil dobro. Potrebovali smo te točke. Če bi prvenstvo izgubili za točko ali dve, bi se zagotovo spomnili dneva, ko nismo delali kot ekipa. Toda mi smo ekipa. Takšno je njihovo mišljenje, čeprav ga je včasih težko sprejeti," je povedal štirikratni svetovni prvak in dodal, da jubilejna 70. zmaga sodi med njegove najmanj ponosne trenutke.

"To je bil najbolj čuden dan v moji karieri. Nenavadno je, da se v takšnih trenutkih tako počutim. Hvaležen sem fantom, ki so nama omogočili dvojno zmago. Nisem si želel takšnega razpleta. Zagotovo gre za zmago, na katero sem najmanj ponosen," je sklenil Britanec.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.