Na Touru blestita Slovenca, na Giru pa Slovenka!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Bujakova je prišla do drugega mesta na najdaljši etapi dirke Giro Rosa.
Oglej si celoten članek

Slovenska kolesarka Eugenia Bujak (Ale BTC Ljubljana) se je izkazala na najdaljši etapi letošnje dirke Giro Rosa. Na 170 km dolgi preizkušnji od Assisija do Tivolija je osvojila drugo mesto, pred njo se je uvrstila le Britanka Elizabeth Banks. Tretje mesto je osvojila vodilna v skupni razvrstitvi - Nizozemka Annemiek Van Vleuten.

Banksova in Bujakova sta zaznamovali današnjo razgibano preizkušnjo na Apeninskem polotoku. Obe sta se kmalu po startu odločili za pobeg in si 97 km pred ciljem prikolesarili šest minut prednosti pred glavnino najboljših kolesark. V dvoboju za etapno zmago je smetano pobrala Banksova, ki je v zadnjem vzponu za sedem sekund ukanila Poljakinjo s slovenskim potnim listom.

Foto: Twitter Eugenia Bujak

Tretjeuvrščena Nizozemka je v današnji etapi zaostala minuto in 10 sekund, a je zato povečala vodstvo v skupni razvrstitvi. Drugouvrščena Poljakinja Katarzyna Niewiadoma po četrti etapi skupno zaostaja 1:56 minute.

Druga najboljša članica ljubljanske ekipe je bila na današnji zahtevni preizkušnji Španka Mavi Garcia, ki je zasedla osmo mesto (+1:36), medtem ko je Slovenka Urška Žigart (+8:18) osvojila 101. mesto. Špela Kern, članica ekipe Lviv Cycling Team, je zasedla 30. mesto, za zmagovalko pa je zaostala 2:31 minute.

Pod nadzorom policije Poljakinja, ki nosi slovenski grb: Nisem želela biti v breme

V skupni razvrstitvi je Mavi Garcia (+4:38) na osmem, Bujakova (+7:38), ki je v primerjavi z nedeljsko etapo pridobila pet mest, pa je na 16. mestu. Kernova (+13:33) je na 33., Žigartova (+26:34) pa na 72. mestu.

V torek bo na sporedu 110 km dolga ravninska etapa v kraju Terracina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.