Na treningu Nemcev 11 tisoč ljudi

Foto: EPA Nemčija reprezentanca trening Gdansk Euro 2012 Foto: EPA Schweinsteiger Nemčija reprezentanca trening Gdansk Euro 2012 Foto: EPA Löw Loew Nemčija reprezentanca trening Gdansk Euro 2012 Foto: EPA Podolski avtogram Nemčija reprezentanca trening Gdansk Foto: EPA Van Persie De Jong Nizozemska reprezentanca prihod Euro 2012 Krakov letališče Foto: EPA avtobus Nizozemska reprezentanca prihod Euro 2012 Krakov letališče Foto: EPA navijači Nizozemska reprezentanca prihod Euro 2012 Krakov letališče Foto: EPA Robben Nizozemska reprezentanca prihod hotel Sheraton Krakov Euro 2012 Foto: EPA Ronaldo dres predsednik Annibal Cavaco Silva sprejem Lizbona odhod Euro 2012 Foto: EPA Bento Portugalska reprezentanca avtobus odhod Lizbona Euro 2012 Foto: EPA Advocaat Rusija trening Sulejowek Euro 2012 Foto: EPA Aršavin Rusija trening Sulejowek Euro 2012 Foto: EPA Fernando Santos Grčija reprezentanca Legionowo trening Euro 2012 Foto: EPA Jacobsen Danska reprezentanca Euro 2012 trening Kolobrzeg
Udeleženci Eura 2012 počasi prihajajo v svoje baze, ki so si jih izbrali za bivanje med turnirjem na Poljskem in v Ukrajini. Nemci so po prihodu v Gdansk že trenirali, kar 11 tisoč gledalcev pa je lahko videlo vrnitev Bastiana Schweinsteigerja.
Oglej si celoten članek

Po poškodbi stegenske mišice, ki jo je utrpel pred kratkim, se je vezist Bastian Schweinsteiger vrnil na treninge nemške nogometne reprezentance. Nemci so se le nekaj ur po prihodu v Gdansk, kjer bo hotel Dwor Oliwski njihova baza med Eurom 2012, opravili prvi trening, kjer jih je na stadionu Lechie Gdansk spremljalo kar 11 tisoč gledalcev.

"Zdravniška služba je dala zeleno luč. Spet lahko normalno trenira," je Schweinsteigerjevo zdravstveno stanje novinarjem sporočil vodja ekipe Oliver Bierhoff. Vezist Bayerna se je ekipi pridružil šele pred tednom dni in izpustil četrtkovo prijateljsko tekmo z Izraelom (2:0), potem ko še ni povsem okreval po poškodbi, ki jo je vlekel še iz finala Lige prvakov.

Nemčija je maja brez "Schweinija" izgubila tudi prijateljsko tekmo s Švico (3:5). Nemci so na stadionu Lechie opravili edini povsem odprt trening v naslednjem mesecu dni, selektor Joachim Löw pa je imel pred številnimi poljskimi šolarji in nemškimi navijači prvič po zboru na voljo vseh 23 nogometašev.

Nizozemci zasedli Krakov

S skrajnega severa Poljske se selimo na skrajni jug, kamor je isti dan kot nemška prispela tudi reprezentanca Nizozemske. V Krakovu bodo želeli varovanci selektorja Berta van Marwijka spet vzpostaviti ljubezensko razmerje s privrženci "totalnega nogometa", ki so ga tako kontroverzno zavrgli med zadnjim svetovnim prvenstvom.

"Poskušamo igrati dober nogomet. Ampak ko moraš igrati trdo, je igra pač taka, zato se ne bomo držali nazaj, tako kot to počnejo vsi drugi," je v intervjuju za Reuters pred kratkim razlagal leteči bočni branilec Gregory van der Wiel. Nizozemci so v svojo bazo, hotel Sheraton, prispeli po visoki zmagi nad Severno Irsko (6:0), turnir pa bodo v soboto odprli proti Dancem v ukrajinskem Harkivu.

"Seveda imamo težko skupino z Nemčijo, Portugalsko in Dansko, ampak če nam uspe priti naprej, potem ne vem, zakaj nam ne bi šlo dobro. Vsi govorijo, da so favoriti Nemci in Španci, a bomo videli," dodaja Van der Wiel. Srednjeveški Krakov kljub temu, da gre za drugo največje mesto na Poljskem, ne bo gostil tekem Eura.

Nizozemce pred začetkom turnirja muči le poškodba prepone branilca Jorisa Mathijsna, ki bi selektorju Van Marwijku vseeno lahko bil na voljo že za prvo tekmo skupinskega dela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.