Na vidiku nov spopad Rogliča in Pogačarja

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski kolesarski zvezdnik se namerava po koncu olimpijskih iger udeležiti dirke po Španiji.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo po dirki po Franciji in cestni preizkušnji na olimpijskih igrah nastopil tudi na dirki po Španiji, poroča španski časnik As. Pogačar je sicer že februarja razkril urnik tekmovanj z nastopom na Vuelti, zdaj pa je to uradno potrdil še športni direktor UAE Team Emirates Joxean Fernandez Matxin.

"Vuelta je na Tadejevem urniku, čeprav smo trenutno povsem osredotočeni na dirko po Franciji, na kateri z njim lovimo drugo zaporedno zmago. Upam, da letošnje dirke po Franciji ne bo končal utrujen, da bo lahko šel v Španijo in se dobro odrezal," spletni portal MMC RTV Slovenije citira Matxinove besede za AS.

Foto: Sportida Tadej Pogačar Pogačar bo po doslej znanih podatkih statističnega portala Pro Cycling Stats glede startne liste na španski pentlji nastopil skupaj s še tremi Slovenci, moštvenim kolegom Janom Polancem, članom Bahrain Victorious Janom Tratnikom, in bržčas tudi s prvim kolesarjem Mednarodne kolesarske lestvice Primožem Rogličem (Jumbo-Visma).

Enaintridesetletni Kisovčan, ki je poškodovan po dveh padcih predčasno zaključil Tour, bi v primeru nastopa v Španiji branil skupni zmagi iz sezone 2019 in 2020. Pogačar je leta 2019 prvič prav v Španiji nastopil na veliki tritedenski dirki in takoj osvojil skupno tretje mesto.

Že pred časom je nastop na dirki napovedal tudi Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers), na doslej znani startni listi pa so še Nemec Maximilian Schachmann, Kolumbijec Rigoberto Uran (EF Education-Nippo), Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) ter Španca Mikel Landa (Bahrain Victorious) in Alejandro Valverde (Movistar).

Dirka po Španiji se bo sicer začela 14. avgusta v Burgosu, končala pa 5. septembra v Santiagu de Composteli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.