"Na vsaki tekmi SP med šest"

Foto: EPA
Foto: EPA
V St. Moritzu se bo prihodnji teden začelo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Od 6. do 19. februarja bo v Švici barve Slovenije branilo devet smučarjev in šest smučark.
Oglej si celoten članek

Na svetovnem prvenstvu bodo Slovenijo v ženski konkurenci zastopale trenutno najbolj vroča alpska smučarka Ilka Štuhec, Ana Drev, Maruša Ferk, Ana Bucik, Meta Hrovat in Tina Robnik. V moški konkurenci pa bodo nastopali Tilen Debelek, Žan Grošelj, Jakob Špik, Klemen Kosi, Boštjan Kline, Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Martin Čater in Miha Hrovat.

"Veseli me, da imamo po dolgem času številčno in močno ekipo. Prav tako me veseli, da bomo po dolgem času zastopali s tekmovalci oziroma tekmovalkami v vseh disciplinah in skušali zapolniti vsa mesta v vsaki disciplini. Fantje in dekleta so tako dobro pripravljeni, da želimo na prvenstvu mešati štrene najboljšim in si sigurno želimo najboljših rezultatov. V vsaki disciplini bomo skušali napadati najvišja mesta, tudi cilji so temu prilagojeni. Želimo biti na vsaki tekmi med prvih šest. Sigurno je tudi to, da si želimo domov prinesti kolajno in vse je podrejeno temu," je visoke cilje predstavil vodja panoge Miha Verdnik.

Prvi adut je Ilka Štuhec

V ospredju je zanesljivo 26-letna Ilka Štuhec, ki je v dveh mesecih pred prvenstvom, decembra lani in januarja letos, petkrat zmagala in zbrala vsega skupaj šest uvrstitev na zmagovalni oder. V St. Moritz bo prišla z odlično popotnico iz svetovnega pokala kot vodilna v smukaškem seštevku in v seštevku kombinacije, kot tretja superveleslalomistka zime in kot četrta najboljša smučarka zime z osvojenimi točkami v vseh disciplinah in z osvojenimi zmagami v treh disciplinah, v smuku, superveleslalomu in alpski kombinaciji.

Štuhčeva je že na pripravah v tujini za vrhunec sezone. Si je pa vzela čas in je prek internetne video in avdio povezave osebno pozdravila navzoče na novinarski konferenci. Povezava ni bila najboljša, bilo je pa možno razbrati, da se Štuhčeva počuti dobro in da je prvenstvo, zraven vsega ostalega, eden njenih glavnih ciljev. "Vsaka tekma na SP se začne z nule in le s sproščenimi, dobrimi vožnjami, popolnim napadom, lahko pokažem, česa sem zmožna. Konkurenca je velika, ciljam visoko, a se s tem ne bom obremenjevala, želim le odsmučati po najboljših močeh, pa bomo videli, kako in kaj bo," je med drugim dejala Mariborčanka in se zahvalila svoji ekipi in vsem navijačem za vso podporo, s katero je vse skupaj lažje.

Pogodbe z Massijem niso podaljšali

Predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Iztok Klančnik je na novinarski konferenc sicer  potrdil, da so z zunanjim sodelavcem Andreo Massijem, ki je nudil strokovno podporo in pomoč trenerjem, prekinili sodelovanje.

Klančnik se je prejšnji teden osebno sestal s partnerjem najuspešnejše slovenske alpske smučarke Tine Maze in njegovim pooblaščencem. "Pogodba je namreč vsebovala tudi možnost prekinitve, in sicer od 1. do 28. februarja. Razlog, zakaj smo odpovedali pogodbo, je v tem, da so se določene zadeve spremenile, delovanje panoge je postalo drugačno, kot je bilo v tistem času, ko je bila pogodba podpisana. Pojavile so se določene nekompatibilnosti. Gospod Massi ni sodeloval z žensko ekipo že vse od lanskega leta, zato in zaradi vseh nekompatibilnosti se nismo odločili za podaljšanje sodelovanja. Zelo pomembno je tudi naslednje. Stališča, ki jih je gospod Massi postavljal glede smučarske organizacije, smučarske zveze in tudi posameznih predstavnikov smučarske zveze, so pravzaprav vprašljiva tudi z njegovega stališča, ali bi on na tak način želel z nami nadaljevati sodelovanja tudi naprej," je dejal Klančnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.