Na Vuelti v umetni komi, zdaj iz bolnišnice

Foto: EPA
Foto: EPA
Belgijski kolesar Kris Boeckmans je naposled le zapustil bolnišnico. Skupil jo je na dirki po Španiji.
Oglej si celoten članek

Kris Boeckmans je na Dirki po Španiji grdo padel ter utrpel hude poškodbe. Prepeljan je bil v bolnišnico, kjer je bil večino časa v umetni komi. Kasneje so ga prepeljali v Belgijo, kjer je nadaljeval z zdravljenjem.

Boeckmansu letošnja Vuelta vsekakor ne bo ostala v lepem spominu. Med 8. etapo se je namreč poizkušal osvežiti z vodo iz bidona, pri tem pa je spregledal luknjo na cesti ter zelo grdo padel in negibno obležal. Utrpel je resne poškodbe obraza, pretres možganov, polomljena rebra ter predrti obe pljučni krili. Zaradi resnosti poškodb je nato več kot teden dni prebil v umetni komi.

Pred desetimi dnevi je končno uspel zapustiti bolnišnico v Murcii, prepeljan je bil v domovino, kjer je prestal številne operacije obraza, saj je imel zlomljeno čeljust, zobe ter nos. V četrtek je 27 dni po nesreči le zapustil bolnišnico. Ne le da jo je zapustil, celo sam je odkorakal iz nje. Ob tem dogodku je tudi objavil sliko na Twitterju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.