Na vzhodu nič novega

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na vzhodu še vedno čakajo na drugega udeleženca finala konference. Washington je namreč pred domačimi gledalci ugnal Newyorčane in izsilil sedmo tekmo.
Oglej si celoten članek

V polfinalu vzhodne konference sta se na šesti tekmi pomerili ekipi Washington Capitals in New York Rangers, ki je izgubil v gosteh z 1:2. Washington se je tako v skupnem izidu s tremi zmagami poravnal s hokejisti iz New Yorka.

Najzaslužnejši za tretjo zmago Washingtona je bil vratar Braden Holtby, ki je zaustavil 30 strelov. Dvaindvajsetletni čuvaj mreže je edini zadetek prejel šele 50 sekund pred koncem dvoboja, ko ga je premagal Marian Gaborik. "Kar poglejte ga, kako je miren," je po tekmi dejal napadalec Washingtona Joel Ward in dodal: "Nič ga ne razburi. Takšen je že od tekem z Bostonom, ko se je izkazal v res zelo vročem vzdušju pri branilcih naslova. Bil je neverjeten. Že na jutranjem ogrevanju je neverjetno zbran." Holtby je sicer tokrat zaustavil 96,8 odstotka strelov na svoja vrata.

Na drugi strani je dobro branil tudi Henrik Lundqvist, zaustavil je 21 strelov, a je Šved klonil po enkrat v prvi in drugi tretjini. Že v drugi minuti ga je ob igri z igralcem več premagal Aleksander Ovečkin, piko na i k zmagi domačih pa je sredi drugega dela igre postavil Jason Chimera.

Odločitev o drugem finalistu finala vzhodne konference lige NHL bo tako padla na sedmi tekmi v noči s sobote na nedeljo. V finale so se že prebili hokejisti New Jersey Devils.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:28 10. Maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.