Na zaključni turnir z osmo zmago

Foto: OZS/Facebook
Foto: OZS/Facebook
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tudi zadnjo tekmo rednega dela drugega razreda svetovne lige.
Oglej si celoten članek

V Kairu je Slovenija s 3:1 (16, 21, -23, 19) premagala Portugalsko in s tem potrdila prvo mesto po treh turnirjih in najboljši položaj pred zaključnim turnirjem v Avstraliji.

Slovenija je tekmo začela brez vseh najboljših, rezervisti pa so imeli ogromno motiva, da selektorju Slobodanu Kovaču pokažejo, da lahko računa na njih. Slovenci so bili boljši praktično v vseh elementih, še posebej pa pri servisu v napadu.

Rezervisti so pokazali odlično predstavo, nesrečno izgubili tretji niz, kar pa jih ni zmedlo, v četrtem so si zagotovili lepo zmago, Za Slovenijo osmo v devetih dvobojih lige.

Razplet nakazali že v uvodu

Da imajo slovenski rezervisti veliko znanja, so pokazale uvodne minute, na krilih "papirnatega vodje" te postave Alena Šketa so že takoj prišli v zanesljivo vodstvo, povedli so s 6:2. Tako prednost so nekaj časa držali, pred drugim tehničnim odmorom pa je sledil nov nalet in pri drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:10. Dokončno pa so Portugalce v tem nizu strli z odličnim obdobjem, ko so po izidu 18:14 dosegli štiri zaporedne točke, rezultat 22:14 je z napadom iz druge linije ali po domače "pipeom" dosegel Matej Kök.

Slovenci so dobro začeli tudi drugi niz, po odličnih servisih Šketa so povedli s 5:2. Nato so sicer zašli v rahlo krizo, tekmeci so prišli do vodstva 11:10 in 17:16, toda končnica je vseeno pripadla Slovencem. Po izidu 20:20 so po dobrih začetnih udarcih Gregorja Ropreta dosegli tri zaporedne točke, as Šketa pa je pomenil izid 25:21.

Zelo dobro je Kovačevim izbrancem šlo v prvem delu tretjega niza, ko so vodili z 1:7, toda tekmeci so pri izidu 16:17 povedli, tudi končnico pa odigrali zbrano in z nekaj sreče niz dobili.

Toda Slovencev to ni zmedlo, hitro so pokazali, da jih izgubljeni niz ni potrl. Še naprej so imeli pobudo, odločilno prednost v četrtem nizu pa so si priigrali pri izidu 13:13. Dosegli so tri zaporedne točke, dve izmed njih Kök. Ta je bil s svojim servisom tudi zaslužen, da je nekaj trenutkov pozneje razlika še narasla, takrat pa so Portugalci spoznali, da so v izgubljenem položaju ter se praktično predali.

Odličen je bil predvsem Alen Šket, ki je sicer tradicionalno imel nekaj težav na sprejemu, toda vse je nadomestil z odlično igro v vseh drugih elementih. Zelo dobro predstavo sta pokazala tudi debitanta v reprezentanci Matej Kök in Urban Toman.

Svetovna liga (skupina H2), 9. kolo:

Slovenija - Portugalska 3:1 (16, 21, -23, 19)
Šket 22, Kök 16, Štern 9; Sequeira 15.

Turčija - Avstralija 1:3
Kitajska - Japonska 3:2
Južna
Koreja - Slovaška 3:2
Nizozemska - Češka 3:1
Egipt - Finska 1:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.