Na zmago proti prijatelju Juretu

Foto: Žurnal24 Dušan Ivković je bil leta 1997 proglašen za najboljšega trenerja v Evropi.
Odštevamo ure do dvoboja Slovenije in Srbije. Trener slednjih, Dušan Ivković, je s svojimi fanti zelo motiviran in pravi, da pred dvobojem proti prijatelju Juretu ne čuti nič posebnega.
Oglej si celoten članek
 

Pošljite svoje fotografije!

Spoštovani bralci in obenem navijači naše reprezentance, ki ste na Poljskem! Zelo bomo veseli vaših zanimivih fotografij, ki jih lahko kot MMS pošljete na številko 4224 ali pa na elektronski naslov sport@zurnal24.si. Najboljše bodo objavljene.

Srbska košarkarska reprezentanca je evropsko prvenstvo odprla s presenetljivo zmago proti Španiji. Srbi so z agresivno obrambo povsem nadigrali svetovne prvake, izkušeni trenerski maček Dušan Ivković pa je takoj po tekmi že razmišljal o naslednjem tekmecu. "Zmaga proti Španiji nam je vlila še dodatno samozavest. Zdaj nas čaka tekma s Slovenijo. Strokovni štab bo naredil vse, da se pripravimo na njihovo igro, igralci pa se bodo poskušali spočiti čim bolje. Predvsem bomo poskušali dobro odpreti tekmo. Smo ekipa, ki jo bo vsakdo težko premagal, vendar tudi sami ne bomo zlahka zmagovali. Zdaj ne smemo biti evforični, temveč se moramo dobro pripraviti na Slovence."

O slovenski košarkarski izbrani vrsti ima strateg, ki je kot selektor nekdanjih jugoslovanskih reprezentanc že osvojil tri zlate kolajne na evropskih prvenstvih, visoko mnenje. Vlogo favorita odločno zavrača: "Slovenija ima izkušeno moštvo. Kot sem slišal, so imeli nekaj težav s kemijo v ekipi, vendar je to očitno že za njimi. Imajo izjemne branilce. Na njihove organizatorje igre bomo krenili agresivno in poskušali vršiti čim večji pritisk. Tudi njihovi košarkarji, ki igrajo bližje košu, so zelo nevarni. Gre za izkušene igralce, ki igrajo v najmočnejših evropskih ligah, odigrali pa so že tudi precej tekem na takšnih tekmovanjih, kot je to. Najpomembneje je, da bomo vseskozi verjeli vase, saj ima Slovenija zelo dobro sestavljeno ekipo in vsekakor nas pričakuje zelo, zelo težka tekma."

 
 

Pred dvobojem z Juretom ne čutim nič posebnega. Najina zgodovina je povsem nepomembna.

Dušan Ivković

 
V Srbiji zelo popularni Duda se bo tokrat pomeril tudi s svojim nekdanjim igralcem v reprezentanci Jugoslavije. Jure Zdovc je bil namreč pod njegovim vodstvom standardni član prve peterke plavih. Skupaj sta osvojila lovoriki na evropskih prvenstvih leta 1989 in 1991, bila pa sta zlata tudi na svetovnem prvenstvu leta 1990 v Argentini. Spomini obstajajo, a v košarki ni veliko prostora za sentimentalnost. "Pred dvobojem z Juretom ne čutim nič posebnega. Najina zgodovina je povsem nepomembna. Od takratnih uspehov je minilo 20 let. Je bil, in še vedno tudi je, moj velik prijatelj. Navsezadnje sem se udeležil tudi njegove poslovilne tekme. Mi je pa zdaj popolnoma vseeno, če gre za Zdovca ali kateregakoli drugega trenerja. Bova pa prijatelja pred samim dvobojem in po njem," je dejal srbski strokovnjak.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.