Nachbar: "Imamo še ogromno rezerve"

Foto: Žurnal24 "Nismo izkoristili taktičnih zamisli," pravi Boki Nachbar. (Foto: Nino Verdnik)
Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila prvo tekmo na pripravljalnem turnirju v Vitorii proti Litvi s 84:86. Analizirala sta jo selektor Memi Bečirović in Boštjan Nachbar.
Oglej si celoten članek
Knjiga z uspešnimi izidi slovenske ženske mladinske reprezentance se še ni zaprla, saj so varovanke Damirja Grgiča poskrbele za nov, izjemen dosežek. Z 82:76 so namreč v četrtfinalu evropskega prvenstva na Slovaškem ugnale Litvo in se uvrstile v veliki polfinale, v katerem se bodo v soboto, 7. avgusta, ob 18.00, pomerile s Špankami. Izjemno igro je spet prikazala Nika Barič, ki je kljub poškodbi mišice tekmo zaključila z 38 točkami in 10 podajami.

"Po pričakovanju smo bili priča težki tekmi, poleg tega pa se je nam poznala tudi utrujenost po turnirju na Kitajskem. Tisti, ki niso bili z nami, se pozna, da niso v tekmovalni in strelski formi in zato je tudi prišlo do poraza. Kljub temu sem zadovoljen s pristopom v drugem polčasu, ne pa tudi z obrambo, saj smo Litovcem prevečkrat pustili, da s pick'n'rollom oddajo žogo centrom. Vseeno je prav, da se nam to dogaja na pripravah in, da se popravimo do svetovnega prvenstva," je dejal selektor Memi Bečirović.

Boštjan Nachbar je pristavil: "Mislim, da je bila to solidna predstava z manj nihanji kot na tekmah pokala Borislava Stankovića in z izenačenim rezultatom. Litva je boljša ekipa od prejšnjih in tudi mi smo bolje odigrali, a žal nismo izkoristili ponujene priložnosti za zmago, predvsem pa nismo izkoristili taktičnih zamisli. Imamo še ogromno rezerve in naredili smo korak naprej, škoda je le, da ga nismo kronali z zmago."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.