Nachbar: "Urediti stvari v glavah"

Foto: Žurnal24
Slovenija je po enakovrednem boju v treh četrtinah popustila in na koncu morala priznati premoč Španiji, ki je zmagala s 97:80. V soboto ob 14. uri za sedmo mesto.
Oglej si celoten članek
NE SPREGLEJTE
Vse o aktualnem dogajanju na svetovnem prvenstvu v Turčiji lahko spremljate na našem miniportalu Turčija 2010. TUKAJ.

Slovenci so dobro začeli tekmo in v prvem polčasu povsem zaustavili prvega zvezdnika Juana Carlosa Navarra, ki je dosegel vsega tri točke ob metu iz igre 1:8. Tudi sicer so Španci v prvih dvajsetih minutah igrali slabo in izbranci selektorja Memija Bečirovića bi morali na odmor oditi z višjo prednostjo od treh točk. V tretji četrtini je bila igra še izenačena, v zadnjih desetih minutah pa so Slovenci dobili kar 33 točk, ob živce pa so jih spravljale tudi sodniške odločitve, ki so bile tokrat v prid svetovnim in evropskim prvakom. Razigral se je Navarro, ki je v drugem polčasu dosegel kar 26 točk.

Po tekmi so bili Slovenci poklapani, Boštjan Nachbar, ki tokrat ni bil pravi – dosegel je dve točki, nič iz igre – pa je povedal: "Tekma je na koncu potekala samo v eno smer. Trojke v sivem, ki je zadnjih petnajst minut brezveze pustila neko čisto drugačno igro, ne bom spominjal. Ampak dobro. Španija je zmagala. Mi smo poizkušali narediti vse, da bi bili v igri. Enostavno so imeli Španci več razpoloženih igralcev. V drugem polčasu se je razigral Navarro in nagnil tehtnico na njihovo stran. Poizkusili smo, dali smo vse od sebe, nimamo si kaj očitati. Tudi sam sem pustil zadnje atome moči na terenu, čeprav sem verjetno izgledal kot kakšen klovn. Ampak enostavno več ni šlo." Slovenija bo v soboto igrala za sedmo mesto. Prvenstvo bi bilo dobro končati z zmago. "Poizkušali bomo narediti vse, da to prvenstvo končamo z zmago. Časa za regeneracijo je zelo malo. Bolj kot kaj drugega bo treba urediti stvari v naših glavah. Gremo na zmago," pravi Nachbar in dodaja: "Če bi mi kdo rekel pred prvenstvom, da naj podpišem pogodbo, da bomo na koncu sedmi, bi takoj podpisal. Pa ne zato, ker bi imel majhne cilje. Naredili smo veliko!"

Poizkušali bomo narediti vse, da to prvenstvo končamo z zmago. Časa za regeneracijo je zelo malo. Bolj kot kaj drugega bo treba urediti stvari v naših glavah. Gremo na zmago.
Boštjan Nachbar

Sani: "Bili smo motivirani!"
Sani Bečirović je bil med bolj razpoloženimi v slovenski vrsti. V 24 minutah je dosegel 14 točk in imel še tri podaje. "Kaj povedati? Dali smo vse od sebe. Enakovredni smo bili trideset minut. Je pa bilo težko. Gre za kakovostne igralce, ki vsak trenutek čakajo, da te kaznujejo. Po drugi strani pa smo mi v zadnjem delu tekme popustili. Nekaj po svoji krivdi, nekaj po sumljivih sodniških odločitvah," tudi Sani ni mogel mimo sodniške trojice: "Ne vem, kako se je to videlo s strani, ampak bilo je več kot očitno." Očitke, da Slovenci niso bili maksimalno motivirani za tekmo, odločno zavrača: "Ne, saj smo tri četrtine kazali idober obraz, igrali maksimalno. Ampak ponavljam, zagotovo so imeli Španci v drugem delu malo vetra v hrbet. In to so tudi na koncu koncev izkoristili." V drugem polčasu se je razigral Navarro, kako težko ga je kriti? "Izjemno težko. Giblje se nenormalno dobro, meče z osmih metrov, kaznuje vsako napako. Je MVP Evrolige. V prvem polčasu smo ga ustavili, v drugem pač ne. Čestitke Navarru in Španiji."

Zdaj je pred Slovenci še sklepno dejanje, tekma za sedmo mesto. "Težko se bo zbrati. Tokrat smo res dali vse od sebe, od prvega do zadnjega. Razlika ni realen pokazatelj, kaj se je dogajalo na parketu. Tudi jutri moramo narediti enako, dati vse od sebe. Upam, da se bomo lahko pobrali," zaključi Bečirović mlajši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.