Nachbar z Mrežicami lovi končnico

Foto: Žurnal24 Bosh_Raso_Reuters - main
Sredin večer v ligi NBA je postregel s štirimi "slovenskimi" tekmami. Toronto je premagal Detroit, New Jersey Indiano, Sacramento je bil boljši od Memphisa, le Jezerniki so izgubili proti Charlotte.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Atlanta : Milwaukee 115:96
Boston
: Phoenix 117:97
Cleveland : New Orleans 99:100
Philadelphia : Chicago 121:99
Toronto : Detroit 89:82
New Jersey
: Indiana 124:117
New York : Miami 103:96*
Houston : Minnesota 97:86
San Antonio : LA Clippers 97:88
Sacramento : Memphis 107:106*
Seattle : Washington 99:104
LA Lakers : Charlotte 95:108
*podaljšek

V sredo zvečer so bile v severnoameriški košarkarski ligi na parketu štiri "slovenske" ekipe. Toronto Raša Nesteroviča in Primoža Brezca je v domači dvorani gostil košarkarje Detroita , od katerih je bil boljši z 89:82. Najboljši strelec Toronta je bil tokrat Chris Bosh z 21 točkami, spet pa se je izkazal slovenski center Rašo Nesterovič . Na parketu je prebil 46 minut, v katerih je v svojo statistiko vpisal 15 točk, 9 skokov, štiri blokade in dve podaji. Njegov soigralec Primož Brezec ostaja na seznamu poškodovanih igralcev. Tokratna zmaga Raptorjev je sicer šele četrta na zadnjih 15 tekmah, zaradi česar so zdrsnili na sedmo mesto v vzhodni konferenci. Na drugi strani sta bila najbolj razpoložena Chauncey Billups (24 točk) in Rodney Stuckey, ki je 14 od svojih 16 točka zadel v zadnji četrtini, že drugič zapored pa je Detroit igral brez svojega prvega strelca Richarda Hamiltona, ki je poškodovan.


New Jersey čaka še nekaj napornih tekem na poti do končnice. © Reuters

 
Novo zmago so dosegli tudi košarkarji New Jerseyja , svojega trenerja Lawrencea Franka pa so znova navdušili s trimestnim številom doseženih košev. Tokrat so jih zbrali 124, njihovi nasprotniki košarkarji Indiane pa 117. Z 22 točkami se je izkazal Devin Harris , ki je zbral tudi 15 podaj, najboljši strelec pa je bil tokrat Josh Boone s 26 točkami. "Še posebej na gostovanjih moramo igrati bolj ostro, saj nimamo ugodja domače dvorane," je po tekmi povedal Frank, ki se zaveda, da Mrežice čaka naporna naloga, da pridejo do končnice lige. "Zagotovo moramo bolje igrati v obrambi," je prepričan tudi Boone. Z odlično igro je tokrat k zmagi Mrežic 18 točk prispeval tudi Boštjan Nachbar , ki je na parketu prebil 33 minut, zbral pa je še šest skokov.

Zmage se je veselilo tudi moštvo Bena Udriha . Sacramento je tokrat šele po podaljšku 2 107:106 premagal Memphis . Največ točk – 36 – je k zmagi prispebal Kevin Martin, ki mu je s 24 točkami pomagal še Ron Artest, v ekipi pa tokrat ni bilo Udriha. Slabše se je tekma izšla za Saša Vujačiča in losangeleške Jezernike , ki so se v domači dvorani morali sprijazniti z nadvlado košarkarjev Charlotte . Ti so bili boljši s 108:95. Vujačič je za Jezernike igral 25 minut, v katerih je v svojo statistiko vpisal 11 točk, tri skoke, tri ukradene žoge in eno podajo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.