Načrtoval je vrnitev na vrh, zdaj končuje kariero

Foto: Epa patrick küng
K odločitvi je pripomogel padec na treningu v Wengnu, po katerem je pristal v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Nekdanji svetovni smukaški prvak, Švicar Patrick Küng, je legendarno tekmovanje v Kitzbühlu izrabil, da je obelodanil svoje slovo od tekmovalnega smučanja. Petintridesetletni specialist za hitri disciplini v zadnjih letih ni več beležil vrhunskih rezultatov, na treningu v Wengnu pa je še hudo padel in s pretresom možganov končal v bolnišnici.

"Padec v Wegnu je le še pospešil hitrost moje odločitve, o kateri sem razmišljal že nekaj časa. Prepričan sem, da je to pravi korak, ni pa primernejšega mesta od Kitzbühla, da svojo odločitev sporočim javnosti. Veselim se prihodnosti, čeprav resnih načrtov zanjo še nimam," je dejal Švicar, ki je imel kot večino smučarjev veliko težav s poškodbami, po zadnji kolena leta 2015 se ni več uspel sestaviti.

"V novo sezono sem vstopil z načrtom, da se vrnem na svetovni vrh. Na prvih tekmah mi ni šlo, smuk v Wengnu pa mi je dokončno odprl oči. A poslavljam se zadovoljen s svojimi dosežki, s takimi, kot sem jih beležil jaz, se ne more pohvaliti veliko ljudi. Veliko jih niti ne dobi priložnosti, zato se moram zahvaliti švicarski zvezi, trenerjem in drugim spremljevalcem, ki so mi jih omogočili," se je na novinarski konferenci v Kitzbühlu, kjer sicer nikoli ni bil boljši kot sedmi, zahvaljeval Švicar.

Foto: Epa patrick küng

Küng je v svetovnem pokalu debitiral leta 2009, leta 2013 je zabeležil prvo zmago, najhitrejši je bil na superveleslalomu v Beaver Creeku. Drugič je bil najboljši na smuku v Wengnu, to sta njegovi edini zmagi v svetovnem pokalu, še trikrat pa je stal na zmagovalnem odru. Svetovni prvak je postal leta 2015 v Vailu, ko je premagal Američana Travisa Ganonga in rojaka Beata Feuza. Na olimpijskih igrah je tekmoval le leta 2014 v Sočiju, ko je bil 12. v superveleslalomu in 15. v smuku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.