Nad Italijane tudi Dedić in Koprivec

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kandidata za moštvo slovenske nogometne reprezentance na silno pomembni tekmi kvalifikacij za EP 2012 v Firencah proti Italiji bosta tudi Zlatko Dedić in Jan Koprivec, ki ju je selektor Matjaž Kek poklical naknadno.
Oglej si celoten članek

Selektor slovenske reprezentance je pred odhodom izbrane vrste v Italijo, kjer se bo v torek ob 20.45 v Firencah pomerila z domačo reprezentanco, vpoklical še dva nogometaša. Zlatko Dedić in Jan Koprivec sta se pridružila zaradi težav s poškodbami oziroma kartoni. V Firencah zagotovo ne bo prvega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića. Eden najboljših slovenskih posameznikov je proti Estoniji dobil rumeni karton in bo tako moral počivati ravno proti Italijanom. Namesto njega je Kek za vlogo tretjega vratarja vpoklical Koprivca.

Zlatan Ljubijankić je dan pred tekmo na stadionu Artemio Franchi vprašljiv. Podajalec za edini gol proti Estoniji je na tekmi dobil udarec v stegensko mišico in je pod drobnogledom zdravniške službe. Zato se je Matjaž Kek odločil vpoklicati še Dedića, ki tokrat ni bil na prvotnem seznamu. Spomnimo, da je Dedić v izbrani vrsti že dosegel nekaj izjemno pomembnih zadetkov: prvi gol v kvalifikacijah za SP 2010, odločilni gol proti Rusom in prvi gol v Stožicah proti Avstraliji, zaradi česar se ga je prijel tudi pridevnik Zlati.

Slovenci so sicer danes odpotovali v Firence, kjer bodo ob 19. uri preizkusili travnato površino firenškega stadiona. Glavno besedo na torkovi tekmi bo imel norveški sodnik Svein Oddvar Moen, Slovenijo pa bo v Firencah spremljalo približno 1.200 navijačev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:56 5. September 2011.

    Tut ene par Messijev ne pomaga našim oponašalcem vrhunskih igralcev!!

  • 14:19 5. September 2011.

    ...če bo Kek začel z Dedičem in Matavžem, bo veliko tekanja in kombinacij...škoda za Samirja, ampak je Jasmin odličen vratar, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.