Nad Nadala se zgrinjajo črni oblaki

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španski teniški igralec Rafael Nadal je oznanil, da ne bo zaigral na polfinalnem obračunu Davisovega pokala med Španijo in ZDA. Tretji igralec sveta ima še vedno težave s poškodbo, kljub temu pa je v objavi na svojem Facebook profilu navijačem sporočil tudi spodbudno novico.
Oglej si celoten članek

Zgodba Rafaela Nadala je zgodba o uspehu. Španec se je z zmago na Roland Garrosu leta 2005 izstrelil med največje športne superzvezdnike na svetu in pri devetnajstih letih zasedel drugo mesto lestvice ATP. Zbranost, nepopustljivost, borbenost in tekmovalnost so lastnosti Španca, ki so mu prinesle toliko uspehov, obenem pa večkrat zahtevale svoj davek.

Foto: EPA nadal đoković finale pariz Nadal je znan po izjemno fizični igri. Ni naključje, da je najboljši španski tenisač vseh časov okronan za ''kralja peska'', saj prav peščena podlaga velja za fizično najzahtevnejšo. Na začetku kariere so mu očitali pasivnost, a v zadnjih letih je Nadal postal eden najbolj smrtonosnih napadalcev v teniški zgodovini. Kljub napadalnejši igri pa je zmagovalec enajstih turnirjev za grand slam obdržal mnoge karakteristike igre, ki sta jih že v njegovih najstniških letih začrtala s stricem in trenerjem Tonijem Nadalom. Trda teniška podlaga je tista, ki za sklepe predstavlja največje obremenitve, in večurni maratoni (v finalu OP Avstralije sta se z Novakom Đokovićem merila skoraj šest ur) so pripomogli k težavam nekdanjega prvega igralca sveta.

Foto: Youtube Nadal Đoković OP Avstralije S poškodbami se je soočal že v najstniških letih, saj je leta 2005 kazalo, da bo moral končati kariero, ki se pravzaprav sploh še ni začela. S posebej prilagojenimi čevlji je uspel sanirati težave s stopalom, a njegova ahilova peta ostajajo kolena. Večkrat so ga pestile manjše poškodbe, največ težav pa je imel v sezoni 2009. Vse do letošnjega leta, ko je moral izpustiti več turnirjev kot kdajkoli prej.

Foto: EPA rafael nadal wimbledon Začelo se je v Miamiju, ko je odpovedal polfinalni obračun z Andyjem Murrayjem. Peščena sezona je potekala po ustaljenih tirnicah – Nadal je v dveh mesecih v žep pospravil štiri turnirje. Sledil je šokanten izpad v drugem kolu Wimbledona, nato je odpovedal nastop na olimpijskih igrah v Londonu, izpustil oba pripravljalna mastersa v S Ameriki – Toronto in Cincinnati –, manjka pa tudi na OP ZDA. V ponedeljek je odpovedal še nastop v polfinalu Davisovega pokala in vprašanje je, kdaj bo Rafa, ki ga v jesenskem času čaka naporen urnik, spet lahko zaigral na najvišji ravni.

Na svojem Facebook profilu je Španec sporočil: ''Moram okrevati in vrnil se bom, ko bo bolečina izginila. Izpustil sem olimpijske igre in US Open, dva izmed najpomembnejših turnirjev, kjer sem si resnično želel igrati. Želim se vrniti in spet uživati v karavani. Pred mano je še veliko let, zato moje koleno potrebuje počitek. Vrnil se bom, ko bom lahko spet tekmoval. Po srečanju z zdravniki se počutim bolje, saj so rezultati pozitivni, zato operacija ne bo potrebna. Še naprej bom trdo delal za čim hitrejšo vrnitev. Vsem bi se rad zahvalili za podporo,'' je zapisal Nadal, ki ima na Facebooku več kot 11 milijonov oboževalcev.

Njegove privržence pa je zagotovo najbolj razveselila informacija, da namerava igrati še veliko let. Rafa se je profesionalecem pridružil že leta 2001, ko je bil star samo 15 let. Mnogi teniški strokovnjaki so prepričani, da zaradi načina igre in dolge teniške kariere Nadal ne bo igral do tridesetega leta, a Španec je očitno drugačnega mnenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.