Nad Vettla še Alonso: ''Zaviral je prehitro''

Foto: EPA ferrari fernando alonso Foto: EPA ferrari fernando alonso Foto: EPA ferrari fernando alonso Foto: EPA ferrari fernando alonso Foto: Reuters ferrari fernando alonso Foto: EPA ferrari fernando alonso
Dirka za VN Malezije se za dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa (Ferrari) ni odvila po pričakovanjih. Španec je že v drugem zavoju trčil v Sebastiana Vettla (Red Bull), nato pa predolgo odlašal z odhodom v bokse, kar ga je stalo morebitne vrhunske uvrstitve. Alonso je prepričan, da je dirkač Red Bulla zaviral prehitro.
Oglej si celoten članek

Fernando Alonso je po odstopu na dirki za VN Malezije v skupnem seštevku nazadoval na šesto mesto in ima za vodilnim Sebastianom Vettlom 22 točk zaostanka. Španec je v drugem zavoju zadel dirkača Red Bulla, s čimer je poškodoval svojega poskočnega konjička F138. V garaži Ferrarija so se odločili, da bodo s postankom počakali še krog ali dva, saj bi lahko tako poleg menjave sprednjega krilca zamenjali tudi kolesa. Tveganje pa se ni obrestovalo in Alonso je moral predčasno končati z dirko.

Foto: EPA ferrari fernando alonso Dvakratni svetovni prvak je prepričan, da je za trčenje v drugem zavoju odgovoren Vettel. ''Povsem enostavno je razložiti, kaj se je zgodilo. Začel sem dobro in v drugem ovinku sem trčil v Vettla. Točno vem, kaj je bilo. Zaviral je sredi ovinka in se skoraj popolnoma ustavil. Vozil je najmanj 15 kilometrov na uro počasneje. Po trku sem mislil, da škoda na dirkalniku ni tako velika, da ne bi mogel nadaljevati. Celo na televiziji ni izgledalo, da bi bilo tako hudo. Imeli smo smolo. Krilce je odletelo in se zapletlo med kolesa,'' je povedal dirkač Ferrarija.

Dirkalnik je po trku dajal vtis, da je še vedno konkurenčen, zato so pri Ferrariju zmotno domnevali, da lahko s postankom nekoliko počakajo. ''Z mojega položaja v dirkalniku nisem mogel videti ničesar. Nisem imel slabega občutka, zato sem na stezi poskušal ostati še kakšen krog,'' je dejal 31-letnik, ki je prepričan, da bi se lahko vmešal v boj za zmago. ''Red Bull ni bil tako prepričljiv in Mercedes je imel zadnjih 20 krogov veliko težav. Lahko bi zmagal, ali pa se vsaj uvrstil na stopničke,'' je povedal Alonso.

Španec je za konec spregovoril še o incidentu med Vettlom in Markom Webbrom, ki je popolnoma zasenčil dvojno zmago Red Bulla. ''Slišal sem, kaj se je zgodilo. Presenečen sem bil, saj so bili vedno zelo poštena ekipa, ki se drži pravil. Pri Ferrariju se takšne reči ne dogajajo; smo zelo enotna ekipa, tako kot naj bi bil Red Bull, a izgleda, da temu morda le ni tako,'' je zaključil Alonso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.