Nadal bo napadal še sedmi naslov

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Rafael Nadal je v drugem polfinalu turnirja v Monte Carlu z 2:1 v nizih ugnal Britanca Andyja Murraya in bo tako v nedeljo proti rojaku Davidu Ferrerju lovil že sedmi zaporedni naslov v kneževini.
Oglej si celoten članek

Finale turnirja v Monte Carlu bo še drugo leto zapored potekalo po španskih notah. Peščeni kralj Rafael Nadal bo rekordni sedmi naslov na monaškem pesku lovil proti rojaku Davidu Ferrerju. Prvi igralec sveta je v polfinalu z 2:1 v nizih ugnal Britanca Andyja Murrayja, Ferrer pa krvnika Rogerja Federerja, Jürgena Melzerja. Melzer je polfinale mastersa v Monaku začel z brejkom in povedel z 2:1, a David Ferrer se je hitro vrnil v igro in prvi niz dobil s 6:2. Španec je bil v drugem še boljši in ga je za preboj v finale dobil s 6:2. Za Ferrerja je to četrta zmaga na šestem dvoboju z Melzerjem, v nedeljo pa bo tako igral za svoj 12. turnir v karieri.

Za razliko od Ferrerja je imel Nadal za napredovanje v finale veliko težje delo. Murray se mu je upiral več kot dostojno, toda na koncu je prvi igralec sveta po skoraj treh urah igre le potrdil svojo dominacijo na pesku. V Monte Carlu je vpisal že 36. zaporedno zmago, medtem ko je klonil le enkrat. Po prvem nizu, ki ga je Nadal dobil s 6:4, je Murray v drugem zaigral odlično in Nadala ugnal s 6:2 ter izid v nizih izenačil na 1:1. V odločilnem, tretjem nizu je Nadal prestavil prestavo višje in Britancu, ki je imel velike težave s komolcem, prepustil le igro.

ATP, masters, Monte Carlo, polfinale:


David Ferrar (Špa/4)
: Jürgen Melzer (Avt/7) 6:3, 6:2

Rafael Nadal (špa/1)
: Andy Murray (VN/3) 6:4, 2:6, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.