Nadal brez četrtfinala, boljši še Mayer

Foto: EPA
Foto: EPA
Štiri dni po tem, ko ga je v finalu turnirja v Tokiu odpravil Britanec Andy Murray, je španski teniški igralec Rafael Nadal utrpel nov poraz. V Šanghaju je prvega nosilca turnirja s 7:6 (5) in 6:3 izločil Nemec Florian Mayer.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal ne bo videl četrtfinala turnirja ATP v Šanghaju. Gostovanje na Kitajskem se je za prvega nosilca končalo ekspresno, saj ga je že v 3. kolu izločil Nemec Florian Mayer. Petnajsti igralec turnirja je dobil tie-break v prvem nizu, nato pa dokončal delo v nadaljevanju, Nadalu odvzel dva servisa in slavil s 6:3.

Nadalov rojak David Ferrer si je z zmago nad Juanom Carlosom Ferrerom kot peti teniški igralec zagotovil mesto na finalni prireditvi ATP World Tour Finals, ki bo na sporedu novembra. V španskem dvoboju je Ferrer rešil tri "match žoge" in na koncu premagal Ferrera za svoj tretji vpoklic na prestižni dogodek v londonski O2 Areni. Tam ga poleg Nadala že čakajo Novak Djoković, Roger Federer in Andy Murray.

Šanghaj, masters ATP (3,24 milijona USD), rezultati:

Florian Mayer (Nem/15) : Rafael Nadal (Špa/1) 7:6 (5), 6:3;
Andy Murray (VB/2) : Stanislas Wawrinka (Švi/13) 6:4, 3:6, 6:3;
David Ferrer (Špa/3) : Juan Carlos Ferrero (Špa) 1:6, 7:5, 6:2;
Matthew Ebden (Avs) : Gilles Simon (Fra/8) 6:2, 2:6, 7:6 (8);
Kei Nišikori (Jap) : Santiago Giraldo (Kol) 7:6 (6), 4:6, 6:3;
Aleksandr Dolgopolov (Ukr/12) : Bernard Tomić (Avs) 5:7, 6:1, 6:0;
Andy Roddick (ZDA/10) : Nicolas Almagro (Špa/7) 6:3, 6:4;

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.