To se je pred dvobojem pripetilo Nadalu

Foto: YouTube rafael nadal
Španski tenisač Rafael Nadal pred začetkom obračuna običajno ni razpoložen za šale, a tokrat se je tudi sam nasmejal na svoj račun.
Oglej si celoten članek

Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal je v osmini finala najprestižnejšega turnirja na svetu po petih nizih izgubil proti Gillesu Müllerju z izidom 3:6, 4:6, 6:3, 6:4, 13:15 in tako zapravil priložnost, da bi ob koncu Wimbledona znova postal številka ena svetovnega tenisa.

Nadalu se je pred prihodom na zelenico drugega največjega igrišča v All England Clubu pripetila nenavadna nezgoda, saj je med rutinskim poskakovanjem z glavo zadel v obok vrat, čemur sta se z Müllerjem iz srca nasmejala.

31-letni Marjorčan jo je odnesel z buško, po porazu pa so se na spletu pojavila celo namigovanja, da je udarec pripomogel h končnemu izidu. 

V resnici je prevladala Müllerjeva kvaliteta, saj Luksemburžan velja za enega najboljših travnatih specialistov na Touru, medtem ko Španec na travi že dolgo ne blesti tako kot v preteklosti, ko se je kar petkrat zapored uvrstil v finale Wimbledona (2006-2008, 2010-2011, 2009 ni igral). 

Tenisača sta se na igrišču potila štiri ure in 47 minut, Nadal pa je kljub bolečemu porazu pred odhodom v garderobo podpisoval avtograme in si za to prislužil številne pohvale. 

Povsem drugačne odzive pa je sprožila njegova poteza med samim obračunom, ko je pred pobiralca žog pomolil del embalaže energijskega napitka v želji, da ga fant vrže v koš, čeprav je bil ta oddaljen manj kot pol metra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.